A tökéletes sárgaborsó-főzelék receptje: így a rántást sem rontod el

Ha a húsos ételek után zamatos főzelékre vágysz, a régimódi sárgaborsó-főzelék tökéletes választás.

sargaborsofozelek
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sárgaborsó-főzeléket könnyű úgy elkészíteni, hogy igazán ízletes legyen. Ha késhegynyi szódabikarbónát is teszel bele, hamarabb megpuhul. Ha esetleg van maradék sonkalé a fagyasztóban, abban főzd meg a sárgaborsót. Kínálhatod tükörtojással, de jól illik hozzá a sült hús, a fasírt és a pörkölt is.

Sárgaborsó-főzelék

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgaborsót válogasd át, hideg vízben többször mosd át. Tedd egy lábosba, add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepjen mindent. Ízlés szerint sózd, borsozd, morzsold hozzá a leveskockát, majd főzd puhára körülbelül 30 perc alatt.
 

Egy vastagabb falú lábosban forrósítsd fel a zsírt, majd szórd hozzá a lisztet. Ha réteslisztet használsz, kisebb az esélye, hogy csomós lesz. Kevergesd addig, amíg zsemleszínű nem lesz, majd add hozzá a pirospaprikát, húzd le a tűzről, mert gyorsan odakap, és öntsd fel két deci hideg vízzel. Dolgozd teljesen simára, majd csorgasd a sárgaborsóhoz, közben kevergesd. Forrald össze 10 perc alatt, majd petrezselyemmel megszórva kínáld. 
Az egyszerű spenótfőzelék is lehet különleges, mascarponéval hihetetlenül finom. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük