A tökéletes sárgaborsó-főzelék receptje: így a rántást sem rontod el

Ha a húsos ételek után zamatos főzelékre vágysz, a régimódi sárgaborsó-főzelék tökéletes választás.

sargaborsofozelek
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sárgaborsó-főzeléket könnyű úgy elkészíteni, hogy igazán ízletes legyen. Ha késhegynyi szódabikarbónát is teszel bele, hamarabb megpuhul. Ha esetleg van maradék sonkalé a fagyasztóban, abban főzd meg a sárgaborsót. Kínálhatod tükörtojással, de jól illik hozzá a sült hús, a fasírt és a pörkölt is.

Sárgaborsó-főzelék

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgaborsót válogasd át, hideg vízben többször mosd át. Tedd egy lábosba, add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepjen mindent. Ízlés szerint sózd, borsozd, morzsold hozzá a leveskockát, majd főzd puhára körülbelül 30 perc alatt.
 

Egy vastagabb falú lábosban forrósítsd fel a zsírt, majd szórd hozzá a lisztet. Ha réteslisztet használsz, kisebb az esélye, hogy csomós lesz. Kevergesd addig, amíg zsemleszínű nem lesz, majd add hozzá a pirospaprikát, húzd le a tűzről, mert gyorsan odakap, és öntsd fel két deci hideg vízzel. Dolgozd teljesen simára, majd csorgasd a sárgaborsóhoz, közben kevergesd. Forrald össze 10 perc alatt, majd petrezselyemmel megszórva kínáld. 
Az egyszerű spenótfőzelék is lehet különleges, mascarponéval hihetetlenül finom. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük