Fűszeres sárgaborsó-krémleves - Annyira laktató, hogy mást már nem akarsz enni

Fűszeres sárgaborsó-krémleves - Annyira laktató, hogy mást már nem akarsz enni
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sárgaborsó-krémleves pikáns fűszerekkel nagyon ízletes és tartalmas fogás. Ha megkóstolod, gyakran fogod elkészíteni. A sárgaborsó főzés során szinte magától pürésedik, így nem kell feltétlenül bevetned a botmixert. Kínálhatsz hozzá pirítóst, sült húst vagy akár kolbászt is.

Sárgaborsó-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg sárgaborsó
  • 1 l víz
  • 1 vöröshagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • csipet bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sárgaborsót főzés előtti nap áztasd be valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap szűrd le, és csepegtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, add a felhevített olajhoz és párold üvegesre. Tedd hozzá a sárgaborsót, és öntsd fel egy liter vízzel. Sózd, borsozd meg, rakd hozzá az ételízesítőt, a babérlevelet, és főzd puhára körülbelül másfél óra alatt.

Amikor a borsószemek már kezdenek szétesni, készítsd el a rántást. Forrósíts fel két-három evőkanál olajat, add hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg barnulni nem kezd. Akkor engedd fel hideg vízzel, majd csorgasd a sárgaborsóhoz. Közben folyamatosan kevergesd. Főzd össze pár perc alatt, és ha szükséges, botmixerrel pépesítsd.

Ezt is szeretjük