Fűszeres sárgaborsó-krémleves - Annyira laktató, hogy mást már nem akarsz enni

Fűszeres sárgaborsó-krémleves - Annyira laktató, hogy mást már nem akarsz enni
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgaborsó-krémleves pikáns fűszerekkel nagyon ízletes és tartalmas fogás. Ha megkóstolod, gyakran fogod elkészíteni. A sárgaborsó főzés során szinte magától pürésedik, így nem kell feltétlenül bevetned a botmixert. Kínálhatsz hozzá pirítóst, sült húst vagy akár kolbászt is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg sárgaborsó
  • 1 l víz
  • 1 vöröshagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • csipet bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sárgaborsót főzés előtti nap áztasd be valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap szűrd le, és csepegtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, add a felhevített olajhoz és párold üvegesre. Tedd hozzá a sárgaborsót, és öntsd fel egy liter vízzel. Sózd, borsozd meg, rakd hozzá az ételízesítőt, a babérlevelet, és főzd puhára körülbelül másfél óra alatt.

Amikor a borsószemek már kezdenek szétesni, készítsd el a rántást. Forrósíts fel két-három evőkanál olajat, add hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg barnulni nem kezd. Akkor engedd fel hideg vízzel, majd csorgasd a sárgaborsóhoz. Közben folyamatosan kevergesd. Főzd össze pár perc alatt, és ha szükséges, botmixerrel pépesítsd.

Ezt is szeretjük