Sárgabarackos, fehér csokis desszert sütés nélkül: 20 perc, és kész
A hűsítő, réteges sárgabarackos, fehér csokis desszerttel bárkit elkápráztathatsz, és pofonegyszerűen összedobhatod.

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Itt a poharas desszertek szezonja! Ilyenkor rengeteg gyümölcs közül válogathatsz, amik mascarponés, csokis vagy pudingos krémmel sokkal jobban esnek, mint a habos, édes, nagyon vajas sütemények. Ha közvetlenül tálalás előtt veszed ki a hűtőből, akkor akár a fagyinak is méltó vetélytársa.
Sárgabarackos, fehér csokis desszert
Hozzávalók
A fehér csokis krémhez
- 25 dkg fehér csoki
- 2.5 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 1.5 db lapzselatin
- 1 rúd vanília
A barackos réteghez
- 60 dkg sárgabarack
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Közben add hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a lapzselatint pedig áztasd hideg vízbe a csomagoláson található utasítás szerint. A fehér csokit vízgőz felett olvaszd fel, a tejet pedig keverd össze a kinyomkodott lapzselatinnal. Amint a zselatin felolvad, óvatosan dolgozd a fehér csokihoz. A tejszínt félig verd fel, keverd a krémhez, és habosítsd még pár percig.
A sárgabarackot magozd ki, majd keveset tegyél félre a díszítéshez. A többit a cukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral turmixold össze. Rétegezd poharakba vagy mutatós kelyhekbe a fehér csokis és a barackos masszát. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt rakd rá a maradék barackot, és díszítheted mentával vagy citromfűvel.
A citromos sajttortát is elkészítheted poharas desszertként is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept