Sárgabarackos, fehér csokis desszert sütés nélkül: 20 perc, és kész
A hűsítő, réteges sárgabarackos, fehér csokis desszerttel bárkit elkápráztathatsz, és pofonegyszerűen összedobhatod.

feher-csokis-barackos-poharkrem
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Csodás ruhák, ha egyszerűbb polgári szertartást terveztek: mutatjuk a legjobb inspirációkat »

Előnytelen, durva sminkbakik, amiket véletlenül se kövess el: rémesen lerontják a megjelenést »

Kate Winslet karcsúsító öltözködési trükkjei: ez a titka a 44 éves színésznő tökéletes homokóra alkatának »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a poharas desszertek szezonja! Ilyenkor rengeteg gyümölcs közül válogathatsz, amik mascarponés, csokis vagy pudingos krémmel sokkal jobban esnek, mint a habos, édes, nagyon vajas sütemények. Ha közvetlenül tálalás előtt veszed ki a hűtőből, akkor akár a fagyinak is méltó vetélytársa. 

Sárgabarackos, fehér csokis desszert

Hozzávalók:

A fehér csokis krémhez

  • 25 dkg fehér csoki
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 1.5 db lapzselatin
  • 1 rúd vanília

A barackos réteghez

  • 60 dkg sárgabarack
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Közben add hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a lapzselatint pedig áztasd hideg vízbe a csomagoláson található utasítás szerint. A fehér csokit vízgőz felett olvaszd fel, a tejet pedig keverd össze a kinyomkodott lapzselatinnal. Amint a zselatin felolvad, óvatosan dolgozd a fehér csokihoz. A tejszínt félig verd fel, keverd a krémhez, és habosítsd még pár percig.
 

A sárgabarackot magozd ki, majd keveset tegyél félre a díszítéshez. A többit a cukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral turmixold össze. Rétegezd poharakba vagy mutatós kelyhekbe a fehér csokis és a barackos masszát. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt rakd rá a maradék barackot, és díszítheted mentával vagy citromfűvel. 
A citromos sajttortát is elkészítheted poharas desszertként is. 

Ezt is szeretjük