Sárgabarackos, fehér csokis desszert sütés nélkül: 20 perc, és kész
A hűsítő, réteges sárgabarackos, fehér csokis desszerttel bárkit elkápráztathatsz, és pofonegyszerűen összedobhatod.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Itt a poharas desszertek szezonja! Ilyenkor rengeteg gyümölcs közül válogathatsz, amik mascarponés, csokis vagy pudingos krémmel sokkal jobban esnek, mint a habos, édes, nagyon vajas sütemények. Ha közvetlenül tálalás előtt veszed ki a hűtőből, akkor akár a fagyinak is méltó vetélytársa.
Sárgabarackos, fehér csokis desszert
Hozzávalók:
A fehér csokis krémhez
- 25 dkg fehér csoki
- 2.5 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 1.5 db lapzselatin
- 1 rúd vanília
A barackos réteghez
- 60 dkg sárgabarack
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Közben add hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a lapzselatint pedig áztasd hideg vízbe a csomagoláson található utasítás szerint. A fehér csokit vízgőz felett olvaszd fel, a tejet pedig keverd össze a kinyomkodott lapzselatinnal. Amint a zselatin felolvad, óvatosan dolgozd a fehér csokihoz. A tejszínt félig verd fel, keverd a krémhez, és habosítsd még pár percig.
A sárgabarackot magozd ki, majd keveset tegyél félre a díszítéshez. A többit a cukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral turmixold össze. Rétegezd poharakba vagy mutatós kelyhekbe a fehér csokis és a barackos masszát. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt rakd rá a maradék barackot, és díszítheted mentával vagy citromfűvel.
A citromos sajttortát is elkészítheted poharas desszertként is.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept