A 4 legfinomabb saláta

Ismerd meg a szerkesztőség kedvenc receptjeit, és készítsd el őket, ha valami könnyű, és nem túl kalóriadús étekre vágysz. Sőt, párodnak is ajánljuk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lilla - Csirkés zöldségsaláta

Nem is tudnék olyan zöldséget mondani, amit nem szeretek, így gyakran eszem salátát. Nincs túl sok speciális receptem, általában azt teszem bele, amit a hűtőszekrényben épp találok.

Ami viszont állandó, az a joghurtos-kapros öntet, ami nélkül egy salátát sem tudnék elképzelni. A következő recept esetében anno a hagyományos cézársaláta volt a kiindulási alapom, de idővel lecserélődtek a hozzávalók, és kiegészültek a saját kedvenceimmel. Így nevezzük egyszerűen kapros-csirkés vegyes zöldségsalátának.

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 tojás
  • kis reszelt sajt
  • 10-15 dkg koktélparadicsom
  • egy jégsaláta fele
  • egy kígyóuborka fele
  • 3-4 szál újhagyma
  • 2 dl joghurt
  • fél köteg friss kapor
  • egy kávéskanál citromlé
  • kevés só, bors

Mosd meg, majd vágd fel a paradicsomot, az uborkát és a hagymát, tépdesd össze a salátaleveleket, majd tedd az egészet egy nagy tálba. Tedd fel főni a tojást. Klopfold ki a csirkemellet, sózd, borsozd, majd tasakban vagy alufóliában oldalanként 4-5 perc alatt süsd meg. Ha kész, vágd vékonyabb csíkokra a csirkét, szeleteld fel a tojást is, majd a reszelt sajttal együtt add őket a zöldségekhez, és óvatosan keverd kicsit össze. Az öntethez aprítsd fel a kaprot, majd a citromlével, egy csipet sóval és borssal együtt keverd össze a joghurttal. Add az öntetet a salátához, és már fogyaszthatod is.

Erna - Pasis csirkesaláta

Kedvenc ételeim közé tartoznak a különböző saláták, de mivel párom inkább húst hússal típus, legtöbbször próbálok valami kompromisszumos megoldást találni. Ilyenkor „mindent bele” csirkesalátát készítek.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • fél fejes saláta
  • fél fej jégsaláta
  • 2-3 paradicsom
  • fél doboz csemegekukorica
  • 1 pritamin paprika
  • 1-2 szál póréhagyma

Az öntethez:

  • 1 pohár joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • só, bors

Először készítsd el az öntetet: a joghurtba tegyél egy gerezd tört fokhagymát, és kevés összevágott petrezselymet, csipet só, bors után keverd jól össze, majd tedd a hűtőbe. Vágd csíkokra a csirkemellfilét, só és bors után fűszerezd ízlés szerint oregánóval, kakukkfűvel, majd 2-3 perc alatt hirtelen süsd meg egy evőkanál olajon. Közben tépkedd össze a fejes salátát és a jégsalátát, vágd bele a paradicsomot, a pritamin paprikát, keverd bele a fél doboz csemegekukoricát, és ízlés szerint pár szelet póréhagymát. Ha nagyon éhesek vagytok, pár kenyérszeletre reszelj sajtot, és süsd a sütőben pár perc alatt ropogósra. Ha mindkettő kész, halmozd a salátára a húst, majd reszelj rá trappista sajtot, tálald a sajtos pirítóssal. Erre a te pasid sem fogja azt mondani: madáreleség.

Judit - Tonhalsaláta

Hozzávalók:

  • 1-2 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 doboz tonhalfilé
  • tejföl vagy joghurt
  • mustár
  • só, bors
  • kevés citromlé

Először készítsd el a tonhalkrémet. A lecsepegtetett tonhalhoz adj annyi tejfölt - fogyókúrázók használjanak joghurtot -, hogy finom krémet kapj. Ehhez keverj ízlésednek megfelelően mustárt, sót, borsot, és egy nagyon kevés citromlevet. A zöldségeket vágd össze apróra, majd keverd össze a tonhalkrémmel. Pirítóssal fogyaszd.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ági - Görög saláta

Egyik nagy nyári kedvencem a görög saláta. Egyébként nem vagyok egy salátás típus, de ezt kifejezetten szeretem. A jó görög saláta titka a sok feta sajt és a fűszerezés. Én egy adagnyit szoktam készíteni, mert csak frissen jó.

Hozzávalók:

  • 2 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • fél hagyma, lehet lila is
  • 5-10 dkg feta sajt
  • kakukkfű, oregánó
  • olívaolaj
  • nagyon kevés só

Szerintem nem mindegy, milyen sorrendben vágjuk össze a hozzávalókat, de lehet, hogy ez már szőrszálhasogatás. Először a tálba öntök egy kevés olívaolajat, majd kakukkfüvet és oregánót morzsolok bele. Az előbbivel nem szoktam spórolni. Ezután jöhet a feta sajt, amit kézzel szoktam beledarabolni. Kicsit összekeverem. Ezután jöhet a hagyma, majd utána az uborka. A fetában található só miatt levet fog ereszteni, ezért nem kell utánasózni. Végül belevágom a paradicsomot, alaposan összekeverem, és állni hagyom tíz percig. Pirítóssal is finom, de ki lehet hozzá sütni egy szelet csirkemellet is. A végén viszont mindenképpen érdemes kitunkolni a finom levet.

Ezt is szeretjük