A 4 legfinomabb saláta
Ismerd meg a szerkesztőség kedvenc receptjeit, és készítsd el őket, ha valami könnyű, és nem túl kalóriadús étekre vágysz. Sőt, párodnak is ajánljuk!
Lilla - Csirkés zöldségsaláta
Nem is tudnék olyan zöldséget mondani, amit nem szeretek, így gyakran eszem salátát. Nincs túl sok speciális receptem, általában azt teszem bele, amit a hűtőszekrényben épp találok.
Ami viszont állandó, az a joghurtos-kapros öntet, ami nélkül egy salátát sem tudnék elképzelni. A következő recept esetében anno a hagyományos cézársaláta volt a kiindulási alapom, de idővel lecserélődtek a hozzávalók, és kiegészültek a saját kedvenceimmel. Így nevezzük egyszerűen kapros-csirkés vegyes zöldségsalátának.
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 tojás
- kis reszelt sajt
- 10-15 dkg koktélparadicsom
- egy jégsaláta fele
- egy kígyóuborka fele
- 3-4 szál újhagyma
- 2 dl joghurt
- fél köteg friss kapor
- egy kávéskanál citromlé
- kevés só, bors
Mosd meg, majd vágd fel a paradicsomot, az uborkát és a hagymát, tépdesd össze a salátaleveleket, majd tedd az egészet egy nagy tálba. Tedd fel főni a tojást. Klopfold ki a csirkemellet, sózd, borsozd, majd tasakban vagy alufóliában oldalanként 4-5 perc alatt süsd meg. Ha kész, vágd vékonyabb csíkokra a csirkét, szeleteld fel a tojást is, majd a reszelt sajttal együtt add őket a zöldségekhez, és óvatosan keverd kicsit össze. Az öntethez aprítsd fel a kaprot, majd a citromlével, egy csipet sóval és borssal együtt keverd össze a joghurttal. Add az öntetet a salátához, és már fogyaszthatod is.
Erna - Pasis csirkesaláta
Kedvenc ételeim közé tartoznak a különböző saláták, de mivel párom inkább húst hússal típus, legtöbbször próbálok valami kompromisszumos megoldást találni. Ilyenkor „mindent bele” csirkesalátát készítek.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- fél fejes saláta
- fél fej jégsaláta
- 2-3 paradicsom
- fél doboz csemegekukorica
- 1 pritamin paprika
- 1-2 szál póréhagyma
Az öntethez:
- 1 pohár joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- só, bors
Először készítsd el az öntetet: a joghurtba tegyél egy gerezd tört fokhagymát, és kevés összevágott petrezselymet, csipet só, bors után keverd jól össze, majd tedd a hűtőbe. Vágd csíkokra a csirkemellfilét, só és bors után fűszerezd ízlés szerint oregánóval, kakukkfűvel, majd 2-3 perc alatt hirtelen süsd meg egy evőkanál olajon. Közben tépkedd össze a fejes salátát és a jégsalátát, vágd bele a paradicsomot, a pritamin paprikát, keverd bele a fél doboz csemegekukoricát, és ízlés szerint pár szelet póréhagymát. Ha nagyon éhesek vagytok, pár kenyérszeletre reszelj sajtot, és süsd a sütőben pár perc alatt ropogósra. Ha mindkettő kész, halmozd a salátára a húst, majd reszelj rá trappista sajtot, tálald a sajtos pirítóssal. Erre a te pasid sem fogja azt mondani: madáreleség.
Judit - Tonhalsaláta
Hozzávalók:
- 1-2 paradicsom
- fél kígyóuborka
- 1 zöldpaprika
- 1-2 doboz tonhalfilé
- tejföl vagy joghurt
- mustár
- só, bors
- kevés citromlé
Először készítsd el a tonhalkrémet. A lecsepegtetett tonhalhoz adj annyi tejfölt - fogyókúrázók használjanak joghurtot -, hogy finom krémet kapj. Ehhez keverj ízlésednek megfelelően mustárt, sót, borsot, és egy nagyon kevés citromlevet. A zöldségeket vágd össze apróra, majd keverd össze a tonhalkrémmel. Pirítóssal fogyaszd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ági - Görög saláta
Egyik nagy nyári kedvencem a görög saláta. Egyébként nem vagyok egy salátás típus, de ezt kifejezetten szeretem. A jó görög saláta titka a sok feta sajt és a fűszerezés. Én egy adagnyit szoktam készíteni, mert csak frissen jó.
Hozzávalók:
- 2 paradicsom
- fél kígyóuborka
- fél hagyma, lehet lila is
- 5-10 dkg feta sajt
- kakukkfű, oregánó
- olívaolaj
- nagyon kevés só
Szerintem nem mindegy, milyen sorrendben vágjuk össze a hozzávalókat, de lehet, hogy ez már szőrszálhasogatás. Először a tálba öntök egy kevés olívaolajat, majd kakukkfüvet és oregánót morzsolok bele. Az előbbivel nem szoktam spórolni. Ezután jöhet a feta sajt, amit kézzel szoktam beledarabolni. Kicsit összekeverem. Ezután jöhet a hagyma, majd utána az uborka. A fetában található só miatt levet fog ereszteni, ezért nem kell utánasózni. Végül belevágom a paradicsomot, alaposan összekeverem, és állni hagyom tíz percig. Pirítóssal is finom, de ki lehet hozzá sütni egy szelet csirkemellet is. A végén viszont mindenképpen érdemes kitunkolni a finom levet.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke