A 4 legfinomabb saláta

Ismerd meg a szerkesztőség kedvenc receptjeit, és készítsd el őket, ha valami könnyű, és nem túl kalóriadús étekre vágysz. Sőt, párodnak is ajánljuk!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lilla - Csirkés zöldségsaláta

Nem is tudnék olyan zöldséget mondani, amit nem szeretek, így gyakran eszem salátát. Nincs túl sok speciális receptem, általában azt teszem bele, amit a hűtőszekrényben épp találok.

Ami viszont állandó, az a joghurtos-kapros öntet, ami nélkül egy salátát sem tudnék elképzelni. A következő recept esetében anno a hagyományos cézársaláta volt a kiindulási alapom, de idővel lecserélődtek a hozzávalók, és kiegészültek a saját kedvenceimmel. Így nevezzük egyszerűen kapros-csirkés vegyes zöldségsalátának.

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 tojás
  • kis reszelt sajt
  • 10-15 dkg koktélparadicsom
  • egy jégsaláta fele
  • egy kígyóuborka fele
  • 3-4 szál újhagyma
  • 2 dl joghurt
  • fél köteg friss kapor
  • egy kávéskanál citromlé
  • kevés só, bors

Mosd meg, majd vágd fel a paradicsomot, az uborkát és a hagymát, tépdesd össze a salátaleveleket, majd tedd az egészet egy nagy tálba. Tedd fel főni a tojást. Klopfold ki a csirkemellet, sózd, borsozd, majd tasakban vagy alufóliában oldalanként 4-5 perc alatt süsd meg. Ha kész, vágd vékonyabb csíkokra a csirkét, szeleteld fel a tojást is, majd a reszelt sajttal együtt add őket a zöldségekhez, és óvatosan keverd kicsit össze. Az öntethez aprítsd fel a kaprot, majd a citromlével, egy csipet sóval és borssal együtt keverd össze a joghurttal. Add az öntetet a salátához, és már fogyaszthatod is.

Erna - Pasis csirkesaláta

Kedvenc ételeim közé tartoznak a különböző saláták, de mivel párom inkább húst hússal típus, legtöbbször próbálok valami kompromisszumos megoldást találni. Ilyenkor „mindent bele” csirkesalátát készítek.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • fél fejes saláta
  • fél fej jégsaláta
  • 2-3 paradicsom
  • fél doboz csemegekukorica
  • 1 pritamin paprika
  • 1-2 szál póréhagyma

Az öntethez:

  • 1 pohár joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • só, bors

Először készítsd el az öntetet: a joghurtba tegyél egy gerezd tört fokhagymát, és kevés összevágott petrezselymet, csipet só, bors után keverd jól össze, majd tedd a hűtőbe. Vágd csíkokra a csirkemellfilét, só és bors után fűszerezd ízlés szerint oregánóval, kakukkfűvel, majd 2-3 perc alatt hirtelen süsd meg egy evőkanál olajon. Közben tépkedd össze a fejes salátát és a jégsalátát, vágd bele a paradicsomot, a pritamin paprikát, keverd bele a fél doboz csemegekukoricát, és ízlés szerint pár szelet póréhagymát. Ha nagyon éhesek vagytok, pár kenyérszeletre reszelj sajtot, és süsd a sütőben pár perc alatt ropogósra. Ha mindkettő kész, halmozd a salátára a húst, majd reszelj rá trappista sajtot, tálald a sajtos pirítóssal. Erre a te pasid sem fogja azt mondani: madáreleség.

Judit - Tonhalsaláta

Hozzávalók:

  • 1-2 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 doboz tonhalfilé
  • tejföl vagy joghurt
  • mustár
  • só, bors
  • kevés citromlé

Először készítsd el a tonhalkrémet. A lecsepegtetett tonhalhoz adj annyi tejfölt - fogyókúrázók használjanak joghurtot -, hogy finom krémet kapj. Ehhez keverj ízlésednek megfelelően mustárt, sót, borsot, és egy nagyon kevés citromlevet. A zöldségeket vágd össze apróra, majd keverd össze a tonhalkrémmel. Pirítóssal fogyaszd.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ági - Görög saláta

Egyik nagy nyári kedvencem a görög saláta. Egyébként nem vagyok egy salátás típus, de ezt kifejezetten szeretem. A jó görög saláta titka a sok feta sajt és a fűszerezés. Én egy adagnyit szoktam készíteni, mert csak frissen jó.

Hozzávalók:

  • 2 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • fél hagyma, lehet lila is
  • 5-10 dkg feta sajt
  • kakukkfű, oregánó
  • olívaolaj
  • nagyon kevés só

Szerintem nem mindegy, milyen sorrendben vágjuk össze a hozzávalókat, de lehet, hogy ez már szőrszálhasogatás. Először a tálba öntök egy kevés olívaolajat, majd kakukkfüvet és oregánót morzsolok bele. Az előbbivel nem szoktam spórolni. Ezután jöhet a feta sajt, amit kézzel szoktam beledarabolni. Kicsit összekeverem. Ezután jöhet a hagyma, majd utána az uborka. A fetában található só miatt levet fog ereszteni, ezért nem kell utánasózni. Végül belevágom a paradicsomot, alaposan összekeverem, és állni hagyom tíz percig. Pirítóssal is finom, de ki lehet hozzá sütni egy szelet csirkemellet is. A végén viszont mindenképpen érdemes kitunkolni a finom levet.

Ezt is szeretjük