Sajttal töltött tócsni jó fokhagymásan: tejföllel a tetején az igazi
Ilyen a tócsni extra változatban! Töltve még laktatóbb, ráadásul többféle sajt is kerülhet bele.
A nyers, reszelt krumpliból készülő tócsni gyakran köretként kerül az asztalra. Ha csavarsz a megszokott recepten egy kicsit, olyan izgalmassá teheted, hogy főételként is bevetheted. Minél többféle sajtot teszel hozzá, annál izgalmasabb lesz a végeredmény.
Sajttal töltött tócsni
Hozzávalók
A tócsnihoz
- 70 dkg krumpli
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A töltelékhez
- 15 dkg ricotta
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál tejföl
- zöldfűszer
A tetejére
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A töltelékhez a ricottát, a reszelt sajtot és a krémsajtot keverd össze egy tálban, lazítsd a masszát egy-két evőkanál tejföllel, és dobj hozzá ízlés szerint zöldfűszert. A krumplit reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Dolgozd hozzá a lisztet és a tojásokat.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, és szedj bele tenyérnyi nagyságú masszát. Arra kanalazz a sajtos töltelékből, majd fedd be a krumplis keverékkel. Süsd a tócsni mindkét oldalát szép pirosra, majd szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, és azzal kínáld a töltött tócsnikat.
A dödölle is fantasztikus fogás krumpliból, ráadásul olcsó, laktató és kiadós.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció