Így készíthetsz töltött szélű pizzát: nyúlós sajt bújik meg benne
A töltött szélű pizza valójában nagyon egyszerű technikával készül.

Te is imádod a töltött szélű pizzát, amelynek a szélében lágy, nyúlós sajt bújik meg? Ha ügyesen sütsz már hagyományos pizzát, ez a változat sem fog különösebb nehézséget okozni. A pizzát nagyon magas hőmérsékleten, lehetőség szerint pizzasütő lapon süsd.
Sajttal töltött szélű pizza recept
Hozzávalók
- 30 dkg pizzaliszt
- 12 dkg mozzarellarúd
- 2 dl langyos víz
- 1.5 teáskanál instant élesztő
- 1 nagy evőkanál olívaolaj + a kenéshez
- 1 evőkanál pizza-fűszerkeverék
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- feltét ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a vizet, az élesztőt, az olajat, a cukrot és a sót. Dolgozd ki, majd tedd egy kiolajozott tálba. A felszínét kend meg olajjal, és letakarva keleszd egy-három órát. Közben a mozzarellarudakat vágd hosszában félbe, és darabold fel úgy, hogy az aljuk lapos legyen. A szeleteket tedd egy tálba, és forgasd össze a pizza-fűszerkeverékkel.
A megkelt tésztából formázz egy golyót, és nyújts belőle egy 30-35 centi átmérőjű kört. Az oldalát körben rakd ki a sajtszeletekkel a lapos felükkel lefelé. A szeletek melletti sávot kend meg vízzel, és hajtsd rá a pizza szélét. Nyomkodd jól össze, hogy szorosan zárjon. Kend meg pizzaszósszal, pakold meg kedved szerinti feltéttel, és fedd be mozzarellával. 250-290 fokos sütőben – attól függően, mennyi a te készüléked maximális hőmérséklete –, pizzalapon, 10-12 percig süsd a pizzát.
Ellenállhatatlan, foszlós török pizza: ilyen finomat még nem ettél
A török pizza gusztusos és nagyon ízletes. A finomság vékony tésztával készül, amelyre gazdag feltét kerül, sok esetben darált húsos ragu, de csak zöldségekkel megpakolva is ki lehet próbálni.
ElolvasomKép: edenexposed / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- pizza
- kelt tészta
A legfinomabb gluténmentes pizza receptje: ezt a lisztet használd hozzá

- tészta
- mozzarella
Tepsis gnocchi fűszeres paradicsomszószban: nyúlós sajt kerül a tetejére

- kelt tészta
- aprósütemény