Sajttal töltött fasírtgolyók sütőben sütve: pulykahúsból egészségesebb
Ha az ízletes, sovány pulykahúsból készülő fasírtgolyókat tepsiben sütöd meg, alig kell hozzá olaj.


- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Volumennövelő frizurák, amelyek felerősítik a nőiességet: ezek a nők nem bánták meg a hajvágást »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A fasírttal nem nagyon lehet melléfogni, ám kicsit érdemes néha átgondolni az eredeti receptet, és bevetni egy-két újítást. Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, készítsd a sertés helyett pulykából, és ne olajban süsd ki, hisz a tepsiben is szépen megpirul, a külseje pedig ropogósra sül. Kiváló vendégváró, gyors harapnivaló, salátával, körettel pedig ízletes ebéd.
Sajttal töltött fasírtgolyók
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 20 dkg sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál petrezselyem
- só
- bors
- olaj
A forgatáshoz
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a hússal. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és tégy hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Dolgozd össze, majd a masszából formázz kisebb golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Forgasd meg a zsemlemorzsában.
Rendezd a fasírtgolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat, hogy minden oldaluk egyformán piruljon.
Stefánia-szeletet is készíthetsz új köntösben, ezt ráadásul könnyebb szállítani.
Még több recept