Sajttal töltött fasírtgolyók sütőben sütve: pulykahúsból egészségesebb

Ha az ízletes, sovány pulykahúsból készülő fasírtgolyókat tepsiben sütöd meg, alig kell hozzá olaj.

pulykagolyok
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fasírttal nem nagyon lehet melléfogni, ám kicsit érdemes néha átgondolni az eredeti receptet, és bevetni egy-két újítást. Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, készítsd a sertés helyett pulykából, és ne olajban süsd ki, hisz a tepsiben is szépen megpirul, a külseje pedig ropogósra sül. Kiváló vendégváró, gyors harapnivaló, salátával, körettel pedig ízletes ebéd. 

Sajttal töltött fasírtgolyók

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • bors
  • olaj

A forgatáshoz

  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a hússal. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és tégy hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Dolgozd össze, majd a masszából formázz kisebb golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Forgasd meg a zsemlemorzsában. 

Rendezd a fasírtgolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat, hogy minden oldaluk egyformán piruljon. 
Stefánia-szeletet is készíthetsz új köntösben, ezt ráadásul könnyebb szállítani. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük