Sajttal töltött fasírtgolyók sütőben sütve: pulykahúsból egészségesebb
Ha az ízletes, sovány pulykahúsból készülő fasírtgolyókat tepsiben sütöd meg, alig kell hozzá olaj.

pulykagolyok
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Kannabisz-kivonat az új szuperhatóanyag: a CBD olaj a makacs bőrproblémák ellenszere »

Csodát tesz a hidegben kiszáradt bőrrel ez az egyszerű arcpakolás: puhít, táplál és ráncot simít a túró »

3 frizura, ami 5 perc alatt elkészül: laza és nőies fazonokat is mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fasírttal nem nagyon lehet melléfogni, ám kicsit érdemes néha átgondolni az eredeti receptet, és bevetni egy-két újítást. Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, készítsd a sertés helyett pulykából, és ne olajban süsd ki, hisz a tepsiben is szépen megpirul, a külseje pedig ropogósra sül. Kiváló vendégváró, gyors harapnivaló, salátával, körettel pedig ízletes ebéd. 

Sajttal töltött fasírtgolyók

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • bors
  • olaj

A forgatáshoz

  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a hússal. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és tégy hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Dolgozd össze, majd a masszából formázz kisebb golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Forgasd meg a zsemlemorzsában. 

Rendezd a fasírtgolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat, hogy minden oldaluk egyformán piruljon. 
Stefánia-szeletet is készíthetsz új köntösben, ezt ráadásul könnyebb szállítani. 

Ezt is szeretjük