Sajttal töltött fasírtgolyók sütőben sütve: pulykahúsból egészségesebb
Ha az ízletes, sovány pulykahúsból készülő fasírtgolyókat tepsiben sütöd meg, alig kell hozzá olaj.

pulykagolyok
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fasírttal nem nagyon lehet melléfogni, ám kicsit érdemes néha átgondolni az eredeti receptet, és bevetni egy-két újítást. Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, készítsd a sertés helyett pulykából, és ne olajban süsd ki, hisz a tepsiben is szépen megpirul, a külseje pedig ropogósra sül. Kiváló vendégváró, gyors harapnivaló, salátával, körettel pedig ízletes ebéd. 

Sajttal töltött fasírtgolyók

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • bors
  • olaj

A forgatáshoz

  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a hússal. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és tégy hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Dolgozd össze, majd a masszából formázz kisebb golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Forgasd meg a zsemlemorzsában. 

Rendezd a fasírtgolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat, hogy minden oldaluk egyformán piruljon. 
Stefánia-szeletet is készíthetsz új köntösben, ezt ráadásul könnyebb szállítani. 

Ezt is szeretjük