Sajttal töltött, rántott csirkemell sütőben sütve
Ennek a fogásnak a göngyölt és a rántott hús kedvelő is örülnek.
![Sajttal töltött, rántott csirkemell sütőben sütve](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1578/15782/157820/15782011_58e9cbd63e3806a13bdcec70c7d87e06_wm.jpg)
Egy kis csavarral a száraz csirkemellből is fantasztikus ételt kerekíthetsz. Ha nem akarsz hosszú időn át a fröcsögő, forró olaj mellett ácsorogni, dugd a húst a sütőbe. A ropogós bundájú, ízletes, sajttal töltött csirkemellet mindenki elégedetten fogyasztja el.
Sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkemellfilé
- 4 szelet gouda sajt
- bors
- só
A panírozáshoz
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, csepegtesd le, nyisd szét, és klopfold ki egy kicsit. Sózd, borsozd ízlés szerint, tégy rájuk egy-egy vastagabb szelet sajtot, majd hajtsd össze. A panírozáshoz szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edénybe rakd a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. Forgasd meg jól a húst mindegyikben, és a felesleges panírt verd le.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold egymás mellé a töltött csirkemelleket. Spicceld meg kevés olajjal, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 40 percig. A sütési idő felénél óvatosan forgasd át a szeleteket. Akkor jó, ha a csirke puha, a bunda pedig aranybarna és ropogós.
![](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1578/15782/157820/15782027_ffa10a4c70f45e5eccd882c745148486_wm.jpg)
- húsételek
- sajt
- csirkemell
- töltött csirkemell
- töltött-rántott csirkemell
- sajttal töltött csirkemell
- Recept
Még több recept