Sajttal töltött, fűszeres, baconös csirkemell: a szalonna ropogós lesz, a csirke nem szárad ki
Ha a sajttal és zöldfűszerekkel töltött csirkemellet baconbe tekered, biztos lehetsz benne, hogy sütés közben sem szárad ki.

baconbe tekert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Próbáld ki a csirkemellet kétféle sajttal megtöltve, zöldfűszerekkel megbolondítva, és baconbe tekerve! A sajtos töltelék lágyan és selymesen bújik meg a feltekert csirkeszeletekben, miközben kívülről a szalonna biztosítja, hogy a hús csábítóan szaftos maradjon.

Sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkemell
  • 15 dkg mozzarella
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet bacon
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A megtisztított csirkemelleket háromnegyedig vágd be éles késsel, majd nyisd ki, mint egy könyvet. Sózd, borsozd mindkét oldalukat, és tedd félre.

A kétféle sajtot reszeld egy kisebb tálba. Add hozzá a mustárt és a felaprított zöldfűszereket, majd ezzel a keverékkel kend meg a húsok belső oldalát. Tekerd fel őket, majd mindegyiket csavard be két-két szelet baconbe. Helyezd a csirkemelleket olívaolajjal kikent tepsibe, és néha megforgatva bő fél óra alatt süsd a húst puhára, a szalonnát pedig ropogósra.
Baconbe tekerve az egyben sült fasírt is új értelmet nyer.

Ezt is szeretjük