Sajttal töltött, rántott csirkemell sütőben sütve

Így megúszhatod az olajszagot

Ennek a fogásnak a göngyölt és a rántott hús kedvelő is örülnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kis csavarral a száraz csirkemellből is fantasztikus ételt kerekíthetsz. Ha nem akarsz hosszú időn át a fröcsögő, forró olaj mellett ácsorogni, dugd a húst a sütőbe. A ropogós bundájú, ízletes, sajttal töltött csirkemellet mindenki elégedetten fogyasztja el.

15782011 58e9cbd63e3806a13bdcec70c7d87e06 wm

Sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 szelet gouda sajt
  • bors

A panírozáshoz

  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, csepegtesd le, nyisd szét, és klopfold ki egy kicsit. Sózd, borsozd ízlés szerint, tégy rájuk egy-egy vastagabb szelet sajtot, majd hajtsd össze. A panírozáshoz szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edénybe rakd a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. Forgasd meg jól a húst mindegyikben, és a felesleges panírt verd le.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold egymás mellé a töltött csirkemelleket. Spicceld meg kevés olajjal, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 40 percig. A sütési idő felénél óvatosan forgasd át a szeleteket. Akkor jó, ha a csirke puha, a bunda pedig aranybarna és ropogós.

15782027 ffa10a4c70f45e5eccd882c745148486 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük