Sajttal töltött, rántott csirkemell sütőben sütve
Ennek a fogásnak a göngyölt és a rántott hús kedvelő is örülnek.
Egy kis csavarral a száraz csirkemellből is fantasztikus ételt kerekíthetsz. Ha nem akarsz hosszú időn át a fröcsögő, forró olaj mellett ácsorogni, dugd a húst a sütőbe. A ropogós bundájú, ízletes, sajttal töltött csirkemellet mindenki elégedetten fogyasztja el.
Sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkemellfilé
- 4 szelet gouda sajt
- bors
- só
A panírozáshoz
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, csepegtesd le, nyisd szét, és klopfold ki egy kicsit. Sózd, borsozd ízlés szerint, tégy rájuk egy-egy vastagabb szelet sajtot, majd hajtsd össze. A panírozáshoz szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edénybe rakd a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. Forgasd meg jól a húst mindegyikben, és a felesleges panírt verd le.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold egymás mellé a töltött csirkemelleket. Spicceld meg kevés olajjal, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 40 percig. A sütési idő felénél óvatosan forgasd át a szeleteket. Akkor jó, ha a csirke puha, a bunda pedig aranybarna és ropogós.
- húsételek
- sajt
- csirkemell
- töltött csirkemell
- töltött-rántott csirkemell
- sajttal töltött csirkemell
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció