Sajtos, sonkás, paradicsomos csigák pihe-puha kelt tésztából - Csak úgy eteti magát
A kívül ropogós, belül puha, sajttal, sonkával töltött csigákból képtelenség eleget sütni.
A pizzás csigákkal biztos a siker akkor is, ha te vársz vendéget, és akkor is, ha csak úgy vinnél magaddal valamit az év végi partikra. A tészta egyáltalán nem kényes, így akkor is hozzáfoghatsz, ha nem mozogsz otthonosan a konyhában. A sonka és a sajt mellett a tekercseket megszórhatod hagymával vagy gombával is.
Sajttal, sonkával töltött csigák
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2.5 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 db tojás
- oregánó
Töltelékhez
- 10 dkg sonka
- 10 dkg sajt
- 2 dl paradicsompüré
Tetejére
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel körülbelül 10 perc alatt. Tehát várj addig, amíg jócskán megemelkedik, és habos lesz. Az átszitált lisztet dolgozd össze a tojással, a felfutott élesztővel, a fűszerekkel és az olvasztott vajjal. Amikor elválik az edény falától és a kezedtől, takard le, és keleszd meleg helyen legalább fél órán át.
Ha a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen nyújtsd ki nagyjából fél centi vastagra, majd kend meg paradicsompürével, és rakj rá kockázott sonkát. Tekerd fel szorosan, mint a bejglit, majd vágd fel nagyjából 1,5 centis szeletekre. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét kend meg olvasztott vajjal, és szórd meg jól reszelt sajttal. Süsd aranybarnára 180 fokon körülbelül 25 perc alatt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept