Sajttal, aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe göngyölve: isteni ünnepi főétel
A sajttal, aszalt szilvával töltött csirkemell nem szárad ki, és ízletesebb is, ha baconbe tekered. Az ünnepi húsos tálra tökéletes.

A csirkemell számtalan módon felhasználható, karácsonykor is bátran számolhatsz vele. Ha szereted együtt az édes-sós ízeket, töltsd meg aszalt szilvával és sajttal. Mivel száraz, sovány hús, érdemes baconbe tekerni, így kívül ropogós, belül fantasztikusan omlós és szaftos lesz.
Sajttal, aszalt szilvával töltött csirkemell
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 20 dkg aszalt szilva
- 15 dkg sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd körülbelül fél centiméter vastag szeletekre. Ízlés szerint sózd, borsozd, és tegyél rájuk egy-egy szelet sajtot és néhány szem aszalt szilvát. Csavard fel a csirkemellet, tekerd körbe baconnel, és tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A tekercseket rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. Amikor puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg kicsit.
Az egyszerű rántott hús is izgalmasabb lesz, ha sajttal töltöd meg.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció