Sajttal, aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe göngyölve: isteni ünnepi főétel

A sajttal, aszalt szilvával töltött csirkemell nem szárad ki, és ízletesebb is, ha baconbe tekered. Az ünnepi húsos tálra tökéletes.

aszalt-szilvaval-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell számtalan módon felhasználható, karácsonykor is bátran számolhatsz vele. Ha szereted együtt az édes-sós ízeket, töltsd meg aszalt szilvával és sajttal. Mivel száraz, sovány hús, érdemes baconbe tekerni, így kívül ropogós, belül fantasztikusan omlós és szaftos lesz. 

Sajttal, aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 15 dkg sajt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd körülbelül fél centiméter vastag szeletekre. Ízlés szerint sózd, borsozd, és tegyél rájuk egy-egy szelet sajtot és néhány szem aszalt szilvát. Csavard fel a csirkemellet, tekerd körbe baconnel, és tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A tekercseket rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. Amikor puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg kicsit.

Az egyszerű rántott hús is izgalmasabb lesz, ha sajttal töltöd meg.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük