Sajttal, aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe göngyölve: isteni ünnepi főétel
A sajttal, aszalt szilvával töltött csirkemell nem szárad ki, és ízletesebb is, ha baconbe tekered. Az ünnepi húsos tálra tökéletes.

aszalt-szilvaval-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemell számtalan módon felhasználható, karácsonykor is bátran számolhatsz vele. Ha szereted együtt az édes-sós ízeket, töltsd meg aszalt szilvával és sajttal. Mivel száraz, sovány hús, érdemes baconbe tekerni, így kívül ropogós, belül fantasztikusan omlós és szaftos lesz. 

Sajttal, aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 15 dkg sajt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd körülbelül fél centiméter vastag szeletekre. Ízlés szerint sózd, borsozd, és tegyél rájuk egy-egy szelet sajtot és néhány szem aszalt szilvát. Csavard fel a csirkemellet, tekerd körbe baconnel, és tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A tekercseket rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. Amikor puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg kicsit.

Az egyszerű rántott hús is izgalmasabb lesz, ha sajttal töltöd meg.

Ezt is szeretjük