Sajtos tócsni sok fokhagymával - Ilyen finom krumplilepényt még nem készítettél
Régen a szegény emberek eledele volt, ma menő vacsora vagy köret.

Sajtos tócsni sok fokhagymával - Ilyen finom krumplilepényt még nem készítettél
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Káprázatos ételt süthetsz egyszerű reszelt krumpliból. A többi hozzávalót is szinte biztos, hogy megtalálod otthon. Ha szeretnéd cifrázni, szalonnadarabokkal, sonkával, cukkinivel is dúsíthatod. Amennyiben a sok olaj tartana vissza az elkészítésétől, pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet is a sütőbe.

Sajtos tócsni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 5 púpozott evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors

Tetejére

  • 5 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Add hozzá a tejfölt, a tojásokat, majd ízesítsd sóval, borssal, reszeld hozzá a fokhagymát és a sajtot. Végül tégy hozzá annyi lisztet, hogy a palacsintáénál valamivel sűrűbb legyen az állaga.

Forrósíts olajat egy serpenyőben, és rakj bele evőkanálnyi kupacokat. Kicsit nyomkodd szét mindegyiket. Oldalanként körülbelül négy-négy percig süsd. Ha mindenhol szép aranybarna, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáld.

Ezt is szeretjük