Sajtos tócsni sok fokhagymával - Ilyen finom krumplilepényt még nem készítettél
Régen a szegény emberek eledele volt, ma menő vacsora vagy köret.

- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »
- Eltávolítják a maradék sminket és a szennyeződéseket: hatékony szilárd arctisztítók árakkal, lelőhelyekkel »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Káprázatos ételt süthetsz egyszerű reszelt krumpliból. A többi hozzávalót is szinte biztos, hogy megtalálod otthon. Ha szeretnéd cifrázni, szalonnadarabokkal, sonkával, cukkinivel is dúsíthatod. Amennyiben a sok olaj tartana vissza az elkészítésétől, pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet is a sütőbe.
Sajtos tócsni
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg sajt
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejföl
- 2 tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Tetejére
- 5 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A krumplikat pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Add hozzá a tejfölt, a tojásokat, majd ízesítsd sóval, borssal, reszeld hozzá a fokhagymát és a sajtot. Végül tégy hozzá annyi lisztet, hogy a palacsintáénál valamivel sűrűbb legyen az állaga.
Forrósíts olajat egy serpenyőben, és rakj bele evőkanálnyi kupacokat. Kicsit nyomkodd szét mindegyiket. Oldalanként körülbelül négy-négy percig süsd. Ha mindenhol szép aranybarna, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáld.

Még több recept