
Sajtos tócsni sok fokhagymával - Ilyen finom krumplilepényt még nem készítettél
Régen a szegény emberek eledele volt, ma menő vacsora vagy köret.


Káprázatos ételt süthetsz egyszerű reszelt krumpliból. A többi hozzávalót is szinte biztos, hogy megtalálod otthon. Ha szeretnéd cifrázni, szalonnadarabokkal, sonkával, cukkinivel is dúsíthatod. Amennyiben a sok olaj tartana vissza az elkészítésétől, pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet is a sütőbe.
Sajtos tócsni
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg sajt
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejföl
- 2 tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Tetejére
- 5 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A krumplikat pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Add hozzá a tejfölt, a tojásokat, majd ízesítsd sóval, borssal, reszeld hozzá a fokhagymát és a sajtot. Végül tégy hozzá annyi lisztet, hogy a palacsintáénál valamivel sűrűbb legyen az állaga.
Forrósíts olajat egy serpenyőben, és rakj bele evőkanálnyi kupacokat. Kicsit nyomkodd szét mindegyiket. Oldalanként körülbelül négy-négy percig süsd. Ha mindenhol szép aranybarna, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáld.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept