Villámgyors sajtos tekercs leveles tésztából - 25 perc, és kész
Kinek van kedve rögtön az ünnepek után nagy főzéshez, sütéshez? A sajtos tekerccsel jól jársz!

- Vidám nyári felsők 10 ezer forint alatt: kánikulabarát, csinos fazonok, melyek a laza szetteket is nőies szintre emelik »
- 11 arckontúr-feszesítő gyakorlat toka ellen: ezeket a pontokat stimuláld, hogy eltűnjön a zsírpárna »
- A ’80-as évek legmenőbb trendje volt, és visszatért a feledés homályából: a válltömés felemelkedése és ragyogása »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
Az ezerarcú leveles tésztára mindig számíthatsz: időszűkében, váratlan vendégek betoppanásakor. Továbbá akkor is, ha csak szeretnél valamilyen édes vagy sós finomságot enni. Csodás sajtos tekercseket varázsolhatsz belőle, ami a nagy sürgés-forgás, vendégjárás időszakában mindig kelendő.
Sajtos tekercs leveles tésztából
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg sajt
- 1 db tojás
- 1 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Kissé lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra, majd vágj belőle háromszögeket. Rakj mindegyik közepébe egy kisebb darab sajtot, és tekerd fel. Kend meg egy villával felvert tojással. Ha szeretnél, szórj a tetejére szezámmagot vagy reszelt sajtot.
Rendezd a tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy lehetőleg ne érjenek egymáshoz. Tedd 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Ha szép aranybarna, vedd ki a sütőből.

Még több recept