Tejszínnel és reszelt sajttal megrakott krémes tepsis krumpli: szerény, mégis fenséges fogás
Dobd fel az egyszerű tepsis krumplit tejszínnel és reszelt sajttal!


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Durván öregítenek ezek a frizurahibák - Évekkel idősebbnek láttathat a hajad, ha így hordod
A tejszínes, reszelt sajtos tepsis krumpli önálló fogásként is megállja a helyét, húsok mellé viszont akár ünnepi alkalmakra is tökéletes. A krumpli még ma is olcsóbb alapanyagnak számít, így sok családban kerül rendszeresen az asztalra.
Sajtos, tejszínes tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 teáskanál rozmaring
- 2 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és nagyjából tíz perc alatt főzd félpuhára. Ha kész, szűrd le.
Egy tálat vékonyan kenj ki olajjal. Fedd be egy réteg krumplival, szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel, locsold meg egy kevés tejszínnel, tegyél rá sajtot, majd újra egy réteg krumpli, fűszer, sajt és tejszín következik. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején sajt legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a krumpli puhára sül. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.
Kínáld köretként, egyben sült csirke mellé!

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept