Tejszínnel és reszelt sajttal megrakott krémes tepsis krumpli: szerény, mégis fenséges fogás
Dobd fel az egyszerű tepsis krumplit tejszínnel és reszelt sajttal!
A tejszínes, reszelt sajtos tepsis krumpli önálló fogásként is megállja a helyét, húsok mellé viszont akár ünnepi alkalmakra is tökéletes. A krumpli még ma is olcsóbb alapanyagnak számít, így sok családban kerül rendszeresen az asztalra.
Sajtos, tejszínes tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 teáskanál rozmaring
- 2 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és nagyjából tíz perc alatt főzd félpuhára. Ha kész, szűrd le.
Egy tálat vékonyan kenj ki olajjal. Fedd be egy réteg krumplival, szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel, locsold meg egy kevés tejszínnel, tegyél rá sajtot, majd újra egy réteg krumpli, fűszer, sajt és tejszín következik. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején sajt legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a krumpli puhára sül. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.
Kínáld köretként, egyben sült csirke mellé!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept