Tejszínnel és reszelt sajttal megrakott krémes tepsis krumpli: szerény, mégis fenséges fogás
Dobd fel az egyszerű tepsis krumplit tejszínnel és reszelt sajttal!

sajtos tejszines tepsis
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejszínes, reszelt sajtos tepsis krumpli önálló fogásként is megállja a helyét, húsok mellé viszont akár ünnepi alkalmakra is tökéletes. A krumpli még ma is olcsóbb alapanyagnak számít, így sok családban kerül rendszeresen az asztalra.

Sajtos, tejszínes tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 teáskanál rozmaring
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és nagyjából tíz perc alatt főzd félpuhára. Ha kész, szűrd le.

Egy tálat vékonyan kenj ki olajjal. Fedd be egy réteg krumplival, szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel, locsold meg egy kevés tejszínnel, tegyél rá sajtot, majd újra egy réteg krumpli, fűszer, sajt és tejszín következik. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején sajt legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a krumpli puhára sül. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük