Tejszínes csirkemell ropogós sajttal a tetején: negyedóra munka, és mehet is a sütőbe
A krémes tejszínben sült csirkemell úgy az igazi, ha a tetején ropogósra sült a sajt.

Egyszerű, mégis fenséges finomság a szaftos sajtos-tejszínes csirkemell. Kis tepsiben készítsd, hogy két réteg hús süljön együtt, köztük pedig lágyan olvadjon a reszelt sajt. Különösen jót tesz neki egy kevés szerecsendió. A tejszínes húsok hamar elkészíthetők, és mindenki szereti őket: neked melyik a kedvenced?
Sajtos-tejszínes csirkemell
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg reszelt sajt
- 2.5 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy a fűszeres ízek lejussanak a hús belsejébe.
A pácolási idő leteltével a csirkeszeletek felét tedd egy kisebb tepsibe. Oszd el rajta a reszelt sajt felét, majd fedd be a hús másik felével. Öntsd le tejszínnel, végül a tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még 10-15 percig, amíg a sajt ropogóssá válik a tetején.
A tökéletes gyors vacsora: csak tedd be a sütőbe, és amíg készül, nyugodtan foglalkozhatsz mással is.
Fűszeres pácban, cukkinivel sült csirkemell: ropogós baconnel a tetején még jobb
A fokhagymás pác és a bacon is gondoskodik arról, hogy a cukkinis csirkemell ne száradjon ki a sütőben.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció