Kelesztésmentes sajtos, szezámmagos pogácsa

Az egyik legjobb recept, amivel találkoztál

A puha sajtos, szezámmagos pogácsát még hajtogatni sem kell.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a sajtos, szezámmagos pogácsa napokig friss marad, semmiképpen nem lesz ideje kiszáradni. Viszonylag gyorsan elkészül, és nincs vele macera, még keleszteni sem kell. Ha unod a szokásos formát, kockákra, rudakra is vághatod.

15778645 629f5983ab2966cdfb5ecbd9eec124ab wm

Sajtos, szezámmagos pogácsa

Hozzávalók 30 darabhoz

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • fél csomag sütőpor

Tetejére

  • 1 tojás
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot. A tojásokat verd fel a tejjel, és öntsd a liszthez. Alaposan dolgozd bele a puha vajat, majd a reszelt sajtot. Addig gyúrd, amíg a tészta összeáll. Akkor jó, ha könnyen formázható. Takard le, és tedd fél órára a hűtőbe.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd egy-másfél ujjnyi vastagra, és szaggasd ki. A tetejét kend meg egy villával felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

15778665 10a5c24688fafd20128504d02736285c wm

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük