Puhára sült, sajtos sertésszelet a tepsiből: ez a pác még jobban feldobja
A sajtos, tejfölös sertéshússal nincs sok munka, laktató, és mindenki elégedett lesz vele.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A tepsis húsok mindig praktikusak, hisz rövid előkészület után mehetnek is a sütőbe. Még a soványabb sertéskaraj is fantasztikusan omlósra sül, és nem fog kiszáradni, ha pácolod egy kicsit. Amennyiben a zsírosabb falatokat részesíted előnyben, tarját válassz. A vastag, nyúlós sajtréteg alá érdemes tejfölt is kenni, aminek köszönhetően még szaftosabb lesz.
Sajtos sült sertésszelet
Hozzávalók
- 70 dkg sertéskaraj vagy sertéstarja
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg krémsajt
- 1 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 szál petrezselyem
- olaj
Elkészítés:
A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra, szeleteld vékonyra, és sózd be. Önts három evőkanál olajat egy tálba, keverd össze borssal, egy gerezd pépesített fokhagymával, pirospaprikával, aprított petrezselyemmel, és kend be vele a szeleteket, majd pihentesd legalább egy-két óráig. Ezt követően süsd kevés olajon oldalanként két-két percig.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd bele a hússzeleteket, locsolj alájuk kevés vizet. A tejfölt keverd össze a maradék zúzott fokhagymával, a krémsajttal, és oszd el a masszát a hússzeleteken. A tetejükre szórj reszelt sajtot, fóliázd le, és mehet az előmelegített sütőbe. Süsd 190 fokon addig, amíg a hús megpuhul. Ez körülbelül másfél óra. Ha szükséges, a végén vedd le a húsról a fóliát.
Ha szereted a tepsis ételeket, akkor ezt az összeállítást látnod kell! A körettől a főételig számos izgalmas recept közül válogathatsz.
Még több recept