Puhára sült, sajtos sertésszelet a tepsiből: ez a pác még jobban feldobja
A sajtos, tejfölös sertéshússal nincs sok munka, laktató, és mindenki elégedett lesz vele.

sajtos-sertesszelet
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Ragyogóvá varázsolja a fénytelen és száraz hajat: a geránium illóolaj hatása már pár használat után jelentkezik »

6 öltözködési tipp, amit érdemes ellesni Diana hercegnőtől: elképesztően stílusos volt az átlagos hétköznapokon is »

Helen Mirren 75 évesen is ragyogóan néz ki: fiatalító sminkjét érdemes ellesni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tepsis húsok mindig praktikusak, hisz rövid előkészület után mehetnek is a sütőbe. Még a soványabb sertéskaraj is fantasztikusan omlósra sül, és nem fog kiszáradni, ha pácolod egy kicsit. Amennyiben a zsírosabb falatokat részesíted előnyben, tarját válassz. A vastag, nyúlós sajtréteg alá érdemes tejfölt is kenni, aminek köszönhetően még szaftosabb lesz. 

Sajtos sült sertésszelet

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj vagy sertéstarja
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 szál petrezselyem
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra, szeleteld vékonyra, és sózd be. Önts három evőkanál olajat egy tálba, keverd össze borssal, egy gerezd pépesített fokhagymával, pirospaprikával, aprított petrezselyemmel, és kend be vele a szeleteket, majd pihentesd legalább egy-két óráig. Ezt követően süsd kevés olajon oldalanként két-két percig. 
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd bele a hússzeleteket, locsolj alájuk kevés vizet. A tejfölt keverd össze a maradék zúzott fokhagymával, a krémsajttal, és oszd el a masszát a hússzeleteken. A tetejükre szórj reszelt sajtot, fóliázd le, és mehet az előmelegített sütőbe. Süsd 190 fokon addig, amíg a hús megpuhul. Ez körülbelül másfél óra. Ha szükséges, a végén vedd le a húsról a fóliát. 
Ha szereted a tepsis ételeket, akkor ezt az összeállítást látnod kell! A körettől a főételig számos izgalmas recept közül válogathatsz. 

Ezt is szeretjük