Ezután csak így akarod majd készíteni a sült krumplit: tepsiben sül, és sajt is van a tetején
A ropogós sajtos sült krumpli nem tocsog az olajban.

Ezután csak így akarod majd készíteni a sült krumplit: tepsiben sül, és sajt is van a tetején
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a köret ilyen finom és csábító, milyen lehet a főétel? Az biztos, hogy aki megkóstolja, szívesen kér belőle repetát. A parmezános, fűszeres sült krumpli szinte bármilyen húshoz illik. Amíg a köret a sütőben sül, te bármi mással foglalkozhatsz. Tálaláskor szószt is kínálj hozzá.

Sajtos sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg krumpli
  • 10 dkg parmezán
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A krumplit mosd meg, és dörzsöld meg alaposan. Ha nem szereted a héját, meg is pucolhatod. Vágd fel tetszés szerint egyforma vastag szeletekre. Rakd a forrásban lévő vízbe, és főzd két percig. Öntsd le róla a vizet, majd rendezd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, és locsold meg az olajjal. 
 

Keverd össze a lisztet, a parmezán felét, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot egy tálban, és szórd a krumplira, majd a kezeddel jól forgasd össze. Told a sütőbe, és süsd körülbelül 50 perc alatt aranybarnára. Közben egyszer fordítsd meg, hogy mindenhol egyformán puhuljon és piruljon. Tálalás előtt szórd meg még a maradék parmezánnal.

Ezt is szeretjük