Ezután csak így akarod majd készíteni a sült krumplit: tepsiben sül, és sajt is van a tetején
A ropogós sajtos sült krumpli nem tocsog az olajban.
Ha a köret ilyen finom és csábító, milyen lehet a főétel? Az biztos, hogy aki megkóstolja, szívesen kér belőle repetát. A parmezános, fűszeres sült krumpli szinte bármilyen húshoz illik. Amíg a köret a sütőben sül, te bármi mással foglalkozhatsz. Tálaláskor szószt is kínálj hozzá.
Sajtos sült krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg krumpli
- 10 dkg parmezán
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál aprított bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A krumplit mosd meg, és dörzsöld meg alaposan. Ha nem szereted a héját, meg is pucolhatod. Vágd fel tetszés szerint egyforma vastag szeletekre. Rakd a forrásban lévő vízbe, és főzd két percig. Öntsd le róla a vizet, majd rendezd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, és locsold meg az olajjal.
Keverd össze a lisztet, a parmezán felét, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot egy tálban, és szórd a krumplira, majd a kezeddel jól forgasd össze. Told a sütőbe, és süsd körülbelül 50 perc alatt aranybarnára. Közben egyszer fordítsd meg, hogy mindenhol egyformán puhuljon és piruljon. Tálalás előtt szórd meg még a maradék parmezánnal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept