Karcsúsító sajtos, spenótos gombóc: alig van benne szénhidrát, és nagyon finom
Ha újítanál, a sajtos-spenótos gombócot próbáld ki! Alacsony a szénhidráttartalma, mégis jóllaksz tőle.

Karcsúsító sajtos, spenótos gombóc: alig van benne szénhidrát, és nagyon finom
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajtos-spenótos gombóc sajtszósszal önmagában is tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. Kínálhatod még köretként szaftos húsok, pörköltek mellé. A ricotta nem véletlenül egyre kedveltebb alapanyag, jól lehet vele dolgozni, sózhatod, de édesen is kiváló. A spenóthoz szintén remekül illik, tegyél egy próbát!

Sajtos-spenótos gombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg spenót
  • 15 dkg ricotta
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 4 dkg vaj
  • 4 evőkanál zabliszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot mosd meg, pucold meg, rakd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le, és csepegtesd le, majd alaposan nyomkodd ki belőle a vizet. Aprítsd fel a petrezselyemzölddel és a vöröshagymával együtt. Tedd hozzá a villával összenyomkodott ricottát, a reszelt sajtot, add hozzá a fokhagymagerezdeket, ízlés szerint sózd, szórd meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd keverd jól össze.
 

Üsd bele az egész tojást, add hozzá a zablisztet, és gyúrd össze. Ha túl lágy lenne a massza, akkor még tehetsz hozzá lisztet. A masszából vizes kézzel formázz diónyi gombócokat, majd pakold egy tálcára, és tedd a hűtőbe körülbelül 30 percre. Egy edényben forralj vizet, dobj hozzá sót, majd rakd bele a gombócokat. Várd meg, míg feljönnek a víz tetejére, és főzd még két percig. Ezután szűrővel emeld ki a vízből, jól csepegtesd le, majd tálalásig tartsd melegen.

Ezt is szeretjük