Sajtos-spenótos tésztatekercs egyszerűen: így készítik az olaszok a cannellonit

A vastag, cső alakú tészta, a cannelloni spenóttal, ricottával töltve, sajttal megszórva igazán fejedelmi fogás.

sajtos-spenotos-cannelloni
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok a cannellonit szinte mindennel megtöltik, darált hússal, zöldségekkel, sőt, édesen is szeretik. A ricottás-spenótos változat igazi klasszikus, ami a lasagne alternatívájaként is számításba jöhet. Besamellel leöntve pedig minden igényt kielégít. 

Sajtos-spenótos cannelloni

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg spenót
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg cannelloni
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió

A mártáshoz

  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

Hevíts olívaoalajat egy serpenyőben, és rakd rá a zúzott fokhagymát. Süsd egy-két percig, majd, amikor pirulni kezd, add hozzá a spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg szerecsendióval, majd párold meg. Keverd hozzá a ricottát, a legvégén pedig a tojást. Töltsd meg a tésztákat a spenótos keverékkel.

 

A mártáshoz a vajat melegítsd fel, add hozzá a lisztet. Kevergesd, amíg elkezd pirulni. Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd sűrítsd be. Közben folyamatosan kavard. Szórd hozzá a reszelt sajtot is, és várd meg, amíg az olvad. Önts belőle a tűzálló tál aljába, és rakd bele a tésztatekercseket. A tetejükre öntsd a maradék mártást. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.  

A spenót a galuskát is feldobja. Kis változtatással és sok sajttal ínycsiklandó fogást tehetsz az asztalra. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük