A legfinomabb kelesztés nélküli sajtos rúd: gyorsan megvan, és igazán omlós
Mindig van olyan alkalom, amire jól jön a sajtos rúd. Ezt a változatot nem macera elkészíteni.

A sajtos rúd családi, baráti összejövetelek sztárja, de jól jön akkor is, ha kirándulni, piknikezni készülsz, esetleg grillpartit szervezel. Omlósabb lesz a tészta, ha vaj vagy margarin helyett zsírral készíted. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, így már tálalás előtti nap is megsütheted. Nagy előnye, hogy nem kell keleszteni, a tésztát gyorsan összeállítod.
Sajtos rúd kelesztés nélkül
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 20 dkg sajt
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
- 2 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- kömény
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, a zsírt és a reszelt sajt felét. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal. Ha ragad, szórj még hozzá lisztet. Vedd ketté a rugalmas, fényes tésztát, és egyenként nyújtsd vékonyra, körülbelül két-három milliméteresre. Kend meg a villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg a maradék sajttal, köménnyel.
Vágd fel ízlés szerint, és rendezd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezt a mennyiségét két részletben tudod kisütni. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a rudakat 15-20 perc alatt szép pirosra.
Pogácsát is süthetsz sütőporos tésztából. A kiadós pogácsa puha és omlós lesz.