Tejfölös-sajtos rakott csirkemell

Egyszerű, szaftos egytálétel a sütőből

A sajtos rakott csirkemell zamatos, és alig van vele munka.

Tejfölös-sajtos rakott csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha eddig azért nem rajongtál a sült csirkemellért, mert mindig kiszáradt sütés közben, akkor így próbáld ki! Ehhez a fogáshoz még külön köret sem kell, mert a krumpli a hússal együtt sül. A tartalmas sajtos rakott csirkemell különleges ízélményt nyújt. Tökéletes ebéd vagy vacsora hétköznapokra is.

Rakott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 60 dkg burgonya
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét ízesítsd sóval, forgasd meg lisztben, majd forró olajon süsd elő. A felaprított hagymát egy evőkanál forró olajon futtasd meg, és tedd rá a finomra vágott gombát, majd párold puhára. Szórd rá a felaprított petrezselyemzöldet, ízesítsd sóval és borssal, majd keverd hozzá a tejfölt, és forrald össze.

A krumplit főzd meg héjában. Arra ügyelj, hogy ne essen szét! Húzd le a héját, karikázd fel, majd tedd egy kiolajozott tűzálló tálba. Ízesítsd sóval, fektesd rá a húst, öntsd le a gombás mártással, és szórd rá a reszelt sajtot. Lefedve, 160 fokon süsd körülbelül 25-30 percig, majd szedd le a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük