Sajtos pármai csirkemell tepsiben sütve: az egyik legfinomabb rakott húsos étel
A sajtos pármai sonkával turbózott csirke hamar készen van, és igazán különleges fogás.

parmai-csirkemell
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szárazabb, semleges csirkemell tökéletes alapanyag, ha ízletes tepsis húst készítenél. A pármai változat nem szárad ki a sütőben, erre az ínyenc tejfölös szósz a garancia. A pármai sonka nem hiányozhat róla. 

Sajtos, pármai csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 szelet pármai sonka
  • 2 dl tejföl
  • 1 db leveskocka
  • 0.5 dl bor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Szórd meg a csirkemellet sóval és borssal. A vajat olvaszd fel, rakd bele a húst, és mindkét oldalát süsd pirosra. Ezután önts hozzá egy deci vizet, morzsold bele a leveskockát, és mehet hozzá a bor. Párold 10 percig, majd szedd ki a húst, rakd át egy tűzálló tálba.

A maradék léhez keverd hozzá a tejfölt, és kend rá a húsra, tedd rá a sonkát, majd szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 25-30 perc alatt. Amikor a sajt ráolvad, és szép piros, kiveheted a sütőből. 
A csirkecombot is elkészítheted tepsiben, szaftos, izgalmas lesz, ha ciderben párolod.

Ezt is szeretjük