Sajtos pármai csirkemell tepsiben sütve: az egyik legfinomabb rakott húsos étel

A sajtos pármai sonkával turbózott csirke hamar készen van, és igazán különleges fogás.

Sajtos pármai csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szárazabb, semleges csirkemell tökéletes alapanyag, ha ízletes tepsis húst készítenél. A pármai változat nem szárad ki a sütőben, erre az ínyenc tejfölös szósz a garancia. A pármai sonka nem hiányozhat róla. 

Sajtos, pármai csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 szelet pármai sonka
  • 2 dl tejföl
  • 1 db leveskocka
  • 0.5 dl bor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Szórd meg a csirkemellet sóval és borssal. A vajat olvaszd fel, rakd bele a húst, és mindkét oldalát süsd pirosra. Ezután önts hozzá egy deci vizet, morzsold bele a leveskockát, és mehet hozzá a bor. Párold 10 percig, majd szedd ki a húst, rakd át egy tűzálló tálba.

A maradék léhez keverd hozzá a tejfölt, és kend rá a húsra, tedd rá a sonkát, majd szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 25-30 perc alatt. Amikor a sajt ráolvad, és szép piros, kiveheted a sütőből. 
A csirkecombot is elkészítheted tepsiben, szaftos, izgalmas lesz, ha ciderben párolod.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük