Sajtos, paradicsomos tepsis csirkemell: a páctól lesz ennyire finom
A fűszeres paradicsomszósszal és a sajttal turbózott csirkemellből szívesen repetázik mindenki, ráadásul az elkészítése minimális időt vesz csak igénybe.

sajtos-paradicsomos-csirkemell
beauty and style
Top olvasott cikkek

Paradicsommal nem nehéz feldobni a legegyszerűbb ételeket sem, a csirkemell pedig mindig nyerő, legyen az hétvége vagy akár egy ünnepi alkalom. A gyorsan összedobható, fűszeres szósz gondoskodik arról is, hogy a hús ne száradjon ki. A sok sajt pedig még finomabbá teszi az ételt. 

Sajtos, paradicsomos tepsis csirkemell

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg passzírozott paradicsom
  • 20 dkg sajt
  • 1 teáskanál száírott bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet. Hagyhatod egészben, de gyorsabban átsül, ha hosszában kettévágod. A passzírozott paradicsomot rakd egy lábosba, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a bazsalikomot, majd forrald össze pár perc alatt. 
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, rakd bele a csirkemelleket, majd kend be a paradicsomos szósszal. Takard le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 35 percig. Vedd le róla a fóliát, szórd meg reszelt sajttal, és süsd még 10-15 percig. 
A csirkemellet őszibarackkal is megsütheted. A csirke szaftos lesz tőle, az őszibarack pedig elképesztően puhán olvad bele a szaftba. 

Ezt is szeretjük