Sajtos, mustáros krumplipüré

Nagyon finom és krémes

Ha igazán különleges köretre vágysz, válaszd a sajtos, mustáros krumplipürét.

Sajtos, mustáros krumplipüré
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tedd izgalmasabbá a népszerű krumplipürét. Keverj hozzá tejszínt is, hogy még krémesebb állagot kapj. Ha belelendülsz a kísérletezgetésbe, hagymával és baconnel is kipróbálhatod. A különleges ízvilágú sajtos, mustáros krumplipüré sikeréhez kétség sem férhet.

Sajtos, mustáros krumplipüré

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd három-négy részre. Tedd fel kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi. Ha felforr, dobj hozzá sót. Fedő alatt főzd puhára a krumplit körülbelül 15-20 perc alatt. Ha kész, szűrd le, és még melegen törd meg krumplinyomóval.

Add hozzá a vajat, a mustárt, a tejet, a tejszínt, ízlés szerint a borsot, a sót és a szerecsendiót. Botmixerrel krémesítsd. Tedd a krumplipürét egy tűzálló edénybe, majd szórd rá a reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül tíz percig. Ha a teteje elkezd pirulni, vedd ki a sütőből. Tálalásig tartsd melegen.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük