Sajtos, mustáros krumplipüré
Nagyon finom és krémes
Ha igazán különleges köretre vágysz, válaszd a sajtos, mustáros krumplipürét.

Sajtos, mustáros krumplipüré
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Ezt a nadrágot többé ne vedd fel, ha hét ágra süt a nap: csúnya vége lehet! »

Cindy Crawford közös fotón a lányával: simán a nővérének néznénk, Photoshop nélkül is »

Így trükközz az egyrészes fürdőruhával: fazonok testalkat szerint, árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tedd izgalmasabbá a népszerű krumplipürét. Keverj hozzá tejszínt is, hogy még krémesebb állagot kapj. Ha belelendülsz a kísérletezgetésbe, hagymával és baconnel is kipróbálhatod. A különleges ízvilágú sajtos, mustáros krumplipüré sikeréhez kétség sem férhet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd három-négy részre. Tedd fel kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi. Ha felforr, dobj hozzá sót. Fedő alatt főzd puhára a krumplit körülbelül 15-20 perc alatt. Ha kész, szűrd le, és még melegen törd meg krumplinyomóval.

Add hozzá a vajat, a mustárt, a tejet, a tejszínt, ízlés szerint a borsot, a sót és a szerecsendiót. Botmixerrel krémesítsd. Tedd a krumplipürét egy tűzálló edénybe, majd szórd rá a reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül tíz percig. Ha a teteje elkezd pirulni, vedd ki a sütőből. Tálalásig tartsd melegen.

Ezt is szeretjük