Sajtos-fokhagymás sült krumpli - Tepsiben és grillen is elkészítheted
A fokhagymás, sajtos sült krumpli az egyik legcsábítóbb köret, de önmagában is kiváló.

Sajtos-fokhagymás sült krumpli - Tepsiben és grillen is elkészítheted
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fokhagymás-sajtos krumpli grillen sütve sem fog szétesni, és nem is ég szénné, csak tarts be néhány szabályt. Célszerű alacsony keményítőtartalmú krumplit választani. Ha előfőzöd, jelentősen csökkentheted a sütési időt. Ne szedd le a héját, az megvédi a krumplit a kiszáradástól. A töltelék bármi lehet, de a sok sajt és a szalonna mindig bejön.

Sajtos-fokhagymás sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db krumpli
  • 20 dkg tejföl
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, a legjobb, ha a héját is megsikálod egy kicsit. Vágd mindegyiket félbe, és rakd lobogó, sós vízbe. Főzd félpuhára körülbelül tíz perc alatt, szűrd le, kend meg az olvasztott vajjal, sózd és borsozd meg ízlés szerint. Tedd grillrácsra, majd süsd körülbelül 30 percig. Közben többször forgasd át, hogy egyformán süljön, és ne égjen el.

 

Amíg a krumpli sül, keverd össze a tejfölt, az apróra vágott bacont, a hagymát, a fokhagymát, és kend meg a krumplit a tejfölös szósszal, majd szórd meg a kétféle reszelt sajttal. Süsd tovább addig, amíg a sajt ráolvad, a krumpliba pedig könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést. A remek köretet a sütőben is megsütheted 200 fokon, akkor legalább egy óra sütési idővel számolj.

Ezt is szeretjük