Sajtos cukkinifasírt fokhagymás mártogatóssal: önmagában is tökéletes ebéd
A sajtos cukkinifasírt teljes értékű ebéd, ha valami húsmentes fogásra vágysz.

cukkinifasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zöldséges lepények kedvelőinek biztos, hogy nagyon fog ízleni ez a szaftos, sajtos cukkinifasírt, amelynek a masszájába még sárgarépa is kerül. A zöldség levét úgy a legegyszerűbb kinyomkodni, ha már eleve egy szűrőbe reszeled, és hagyod, hogy lecsöpögjön.

Sajtos cukkinifasírt

Hozzávalók 4 személyre

A cukkinifasírthoz

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 cukkini
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sárgarépa
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

A mártogatóshoz

  • 6 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 csokor snidling
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit reszeld bele közvetlenül egy szitába, és állítsd egy tál fölé. Szórd meg sóval, forgasd össze, és pihentesd tíz percig. Ezután nyomkodd ki belőle a vizet, és pottyantsd egy edénybe. Reszeld hozzá a megpucolt sárgarépát, keverd el a liszttel, a zsemlemorzsával, a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, egy kevés sóval és a borssal. Dolgozd jól össze, majd vegyítsd el a reszelt sajttal is. Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd a őket pirosra. Ha készen vannak, papírtörlőre szedd ki őket.

 

A mártogatóshoz a tejfölt keverd el a sóval, a borssal, a fokhagymaporral és az aprított snidlinggel, és ezzel kínáld a cukkinifasírtokat.

Hasonló finomságot káposztából is készíthetsz: fűszeresen, enyhén csípősen abbahagyhatatlan.

Ezt is szeretjük