Serpenyős sült csirkemell folyós sajttal a tetején - Isteni recept

Mind a tíz ujjadat megnyalod, ha megkóstolod ezt az ízletes sajtos csirkemellet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan és egyszerűen összedobható, laktató főételt szeretnél, a sajtos csirkemell remek megoldás lehet. Majd meglátod, annyira finom, hogy nem tudsz belőle eleget készíteni. Biró Sára receptjét hétköznapon vagy ünnepi étkezéskor is nyugodtan kipróbálhatod.

15779371 03d472e1274234c2fd81a52076a3bd7b wm

Sajtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csirkemellfilé
  • 4 koktélparadicsom
  • 2 tasak mozzarella
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A filézett csirkemellet mosd meg, majd a vizet csepegtesd le róla. Hosszában vágd ketté, és nyisd szét a húst. Egy kicsit ütögesd meg a késeddel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Ha van időd, egy-két órára tedd a hűtőbe. Amikor sütni szeretnéd, a serpenyőben hevíts olívaolajat. A lisztet keverd össze a fűszerpaprikával, és forgasd bele a húst, majd mindkét oldalát süsd meg körülbelül öt-öt perc alatt.

A serpenyőből a csirkemellet borítsd kis sütőtálba, rakd rá a felszeletelt mozzarellát és a felkarikázott koktélparadicsomot. A tetejére dobj csipetnyi borsot, csorgass rá egy teáskanál olívaolajat, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Csak annyi ideig süsd, amíg a sajt ráolvad. Ez 10-15 perc. Forrón, petrezselyemmel megszórva tálald. 

15779385 ac2b2c0db5e2fc281224f7a683bf81a7 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük