Serpenyős sült csirkemell folyós sajttal a tetején - Isteni recept
Mind a tíz ujjadat megnyalod, ha megkóstolod ezt az ízletes sajtos csirkemellet.
Ha gyorsan és egyszerűen összedobható, laktató főételt szeretnél, a sajtos csirkemell remek megoldás lehet. Majd meglátod, annyira finom, hogy nem tudsz belőle eleget készíteni. Biró Sára receptjét hétköznapon vagy ünnepi étkezéskor is nyugodtan kipróbálhatod.
Sajtos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csirkemellfilé
- 4 koktélparadicsom
- 2 tasak mozzarella
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- fél csokor petrezselyemzöld
- olívaolaj
Elkészítés:
A filézett csirkemellet mosd meg, majd a vizet csepegtesd le róla. Hosszában vágd ketté, és nyisd szét a húst. Egy kicsit ütögesd meg a késeddel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Ha van időd, egy-két órára tedd a hűtőbe. Amikor sütni szeretnéd, a serpenyőben hevíts olívaolajat. A lisztet keverd össze a fűszerpaprikával, és forgasd bele a húst, majd mindkét oldalát süsd meg körülbelül öt-öt perc alatt.
A serpenyőből a csirkemellet borítsd kis sütőtálba, rakd rá a felszeletelt mozzarellát és a felkarikázott koktélparadicsomot. A tetejére dobj csipetnyi borsot, csorgass rá egy teáskanál olívaolajat, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Csak annyi ideig süsd, amíg a sajt ráolvad. Ez 10-15 perc. Forrón, petrezselyemmel megszórva tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció