Sűrű sajtos, brokkolis krémleves: a tejszíntől lesz igazán lágy és krémes

A brokkolis krémleveshez különösen illik a sajt. Hamar elkészül, és nagyon jól átmelegít a hideg téli napokon.

Sajtos, brokkolis krémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a tartalmas brokkolikrémleves azoknak is ízleni fog, akik a párolt vagy sült szuperzöldségért nincsenek annyira oda. Pedig télen érdemes különösen sokat enni belőle, hiszen tele van C- és K-vitaminnal. A karakteres ízű leves selymes állagáról a tejszín gondoskodik. A belefőzött krumplinak köszönhetően nem kell liszttel sűríteni. 

Sajtos, brokkolis krémleves

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • 1 db krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • szerecsendió
  • 1 db leveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit hámozd meg, és vágd kis kockákra. Rakd egy lábosba, és öntsd fel egy liter vízzel. Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, ha pedig felforr, morzsold bele a leveskockát. Kis lángon főzd, majd amikor a brokkoli már nem nyers, de még roppanós, halássz ki a levesből néhány rózsát, tedd félre, a többit pedig főzd teljesen puhára.

Turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsd, majd öntsd bele a tejszínt, tépkedd rá a petrezselyemleveleket, és forrald össze. Tálaláskor szedd a levest tányérokba, szórj mindegyikre sajtot és néhány brokkolidarabot. 
Még tartalmasabb lesz a leves, ha kocka helyett házi alaplével készíted.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük