Sűrű sajtos, brokkolis krémleves: a tejszíntől lesz igazán lágy és krémes
A brokkolis krémleveshez különösen illik a sajt. Hamar elkészül, és nagyon jól átmelegít a hideg téli napokon.

Ez a tartalmas brokkolikrémleves azoknak is ízleni fog, akik a párolt vagy sült szuperzöldségért nincsenek annyira oda. Pedig télen érdemes különösen sokat enni belőle, hiszen tele van C- és K-vitaminnal. A karakteres ízű leves selymes állagáról a tejszín gondoskodik. A belefőzött krumplinak köszönhetően nem kell liszttel sűríteni.
Sajtos, brokkolis krémleves
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 1 db krumpli
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- szerecsendió
- 1 db leveskocka
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit hámozd meg, és vágd kis kockákra. Rakd egy lábosba, és öntsd fel egy liter vízzel. Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, ha pedig felforr, morzsold bele a leveskockát. Kis lángon főzd, majd amikor a brokkoli már nem nyers, de még roppanós, halássz ki a levesből néhány rózsát, tedd félre, a többit pedig főzd teljesen puhára.
Turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsd, majd öntsd bele a tejszínt, tépkedd rá a petrezselyemleveleket, és forrald össze. Tálaláskor szedd a levest tányérokba, szórj mindegyikre sajtot és néhány brokkolidarabot.
Még tartalmasabb lesz a leves, ha kocka helyett házi alaplével készíted.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció