30 perces, krémes, sajtos brokkolileves: tejszínnel még selymesebb
Ennél a tartalmas, sajtos brokkolilevesnél jobbat nem is kívánhatnál hideg, téli estékre!

sajtos-brokkolileves
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brokkolileves önmagában is finom, sajttal, tejszínnel pedig még inkább szeretni fogod. Nagyon egyszerű, és nem kell rá sokat várni. Így ideális, ha munka után ennél valami finomat, ami ráadásul nem is terheli meg sem a gyomrodat, sem a pénztárcádat. Ha még jobban szeretnél kitenni magadért, tálald cipóban!

Sajtos brokkolileves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit öblítsd le, és szedd rózsákra. Egy lábosban olvaszd fel a vajat, és rakd rá az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, majd tedd hozzá a brokkolit, és azt is párold kevergetve egy percig. Öntsd fel egy liter vízzel, és dobj hozzá egy leveskockát. Ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Főzd puhára a brokkolit, majd botmixerrel pépesítsd. Add hozzá a liszttel elkevert tejszínt, szórd meg sajttal, és várd meg, amíg összerottyan, a sajt pedig elolvad. Baconnel, pirított zsemlekockával tálald. 

A brokkoli akkor is szuper, ha csak megpárolod. Hát még chilivel és mogyoróval. Feltétlenül próbáld ki! 

Ezt is szeretjük