Isteni sajtos brokkolikrémleves, amit nem kell még külön sűríteni
Ősszel, hideg napokon különösen jólesik egy testet és lelket kényeztető krémleves. A brokkolis, sajtos változat remek választás.

sajto-brokkolikremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brokkolikrémleves igazi megúszós, ízletes fogás, amit nem lehet megunni, mert sokféle variációban elkészítheted. Ha krumplival együtt főzöd, nem kell külön liszttel sűríteni. Ezt a levest a sajt teszi fejedelmivé, állaga pedig a tejföltől olyan lágy. Pirítóssal vagy kenyérkockával tálald. 

Sajtos brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 2 db krumpli
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsákra, a krumplit és a hagymát pucold meg, majd vágd fel, a fokhagymát tisztítsd meg, és pépesítsd. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a vöröshagymát, dinszteld meg, majd tedd hozzá a krumplit. Kevergetve süsd egy-két percig, és öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold hozzá a leveskockát, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

Főzd körülbelül 15 percig, amikor már majdnem teljesen puha, tedd hozzá a brokkolit, és főzd még öt-hét percig, majd pépesítsd botmixerrel. A tejfölt keverd össze egy merőkanálnyi főzőlével, és csorgasd a levesbe. Szórd hozzá a reszelt trappistát, és rottyantsd össze pár perc alatt. 
A brokkoli akkor is szuper, ha csak megpárolod. Hát még chilivel és mogyoróval megbolondítva!

Ezt is szeretjük