Ínycsiklandó sajtos-borsós tészta
Nem kell hozzá fél óra
Szakíts a hagyományokkal, próbáld ki a sajtos-borsós tésztát! Az biztos, hogy nem lesz nehéz dolgod.

Ínycsiklandó sajtos-borsós tészta
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha legközelebb tésztára kívánsz, újíts! Ezt a fogást azért is szeretni fogod, mert hihetetlenül egyszerű, és nem vesz el sok időt az életedből. Arról már nem beszélve, hogy nagyon ízletes. A sajtos-borsós tészta a mascarponétól kellemesen krémes állagú lesz. Kard Éva receptje mindenképpen megér egy próbát.

Sajtos-borsós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg tészta
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál főzőlé
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy lábosban vizet forrni, dobj hozzá kevés sót. Ha lobog, tedd bele a tésztát, majd a zöldborsót. Főzd a borsót puhára, a tésztát pedig fogkeményre körülbelül 12 perc alatt. Ha zsenge a borsó, ráérsz később is vízbe tenni. Ezután szűrd le, csepegtesd le, majd öntsd vissza az edénybe.

Kanalazd rá a mascarponét, ízlés szerint sózd, szórd meg őrölt borssal, adj hozzá körülbelül két evőkanál főzővizet, és alaposan keverd össze. Szedd a tányérra, reszeld le a sajtot, szórd meg vele a tésztát. Parmezánnal különösen finom. Snidlinget, petrezselymet is dobhatsz rá. Frissen az igazi, ne várd meg, amíg kihűl.

Ezt is szeretjük