Extra, ropogós sült krumpli a sütőből: sajtszósszal, baconnel készül
Ha az egyszerű sült krumplinál többre vágysz, és nem akarsz a forró olaj mellett ácsorogni, akkor ezt a felturbózott változatot készítsd el!

sajtos-baconos-sult-krumpli
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

beauty and style

Nőies és kényelmes, magas talpú szandálok nyárra: 10 ezer forint alatt »

Nem a tejföl a jó megoldás – Mit használj az arcra, ha leégtél? »

7 körömlakkszín, ami a nyár kedvence: lábon is nagyon jól mutatnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a finomságot texasi sült krumpliként is ismerheted. Sokan darált hússal készítik, mások baconnel. Ha bírod a csípőset, feltétlenül fokozd az élvezetet chilivel vagy akár jalapenóval. Szinte mindenhez illik, jó ropogós, pedig nem is olajban sül. A szószhoz többféle sajtot is használhatsz.

Sajtos-baconös sült krumpli

Hozzávalók:

  • 70 dkg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • zöldhagyma

A sajtszószhoz

  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 dl fehérbor
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg jó alaposan, majd papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Vágd vékony, öt-hét milliméter széles hasábokra. Egy tálban keverd össze az olajat, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Ha csípősen szereted, chilit is rakhatsz hozzá. Forgasd meg benne a krumplikat.
 

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, vagy kend ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a krumplikat. Süsd 25 percig, félidőben forgasd át a szeleteket. Közben készítsd el a sajtszószt. A vajat olvaszd fel, keverd el a liszttel, majd öntsd fel a tejszínnel és a borssal. Forrald fel, rakd bele a sajtot, és kevergesd addig, amíg elolvad. Ízesítsd sóval, borssal. A puha krumplikat szórd meg a baconnel és az apróra vágott zöldhagymával, és süsd még két-három percig. A sajtszósszal leborítva kínáld. 

 

Ha szereted a különlegességeket, próbáld ki a baconös, sajtos krumpligolyókat is!

Ezt is szeretjük