Sajtos-baconös Hasselback csirkemell: már a látványától megéhezel
Csak vagdosd be a csirkemellet, és töltsd meg a réseket mindenféle finomsággal! Sajtos-baconös változatban könnyen elkészíthető, és felejthetetlen fogás.
Ha száraznak találod a csirkemellet, készítsd el a krumplihoz hasonlóan Hasselback módon, azaz vagdosd be, és töltsd meg! Ha bacont és mozzarellát teszel bele, egészen biztos lehetsz abban, hogy szaftos lesz a végeredmény. Ha bírod a csípőset, érdemes jalapenóval pikánsabbá tenni.
Sajtos-baconös Hasselback csirkemell
Hozzávalók
- 2 db egész csirkemellfilé
- 20 dkg mozzarella
- 5 szelet bacon
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- só
- bors
- jalapeno (elhagyható)
Elkészítés:
Az egész csirkemelleket középen felezd el. A tetejüket mélyen vagdosd be késsel, de arra ügyelj, hogy ne vágd át a húst. A csirkét dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a borssal és a bazsalikommal, majd kend be vele a húsokat.
A mozzarellát csöpögtesd le, vágd kisebb darabokra, a baconszeleteket is aprítsd fel. Minden mélyedésbe helyezz bacont, mozzarellát és ízlés szerint jalapenót. Told a húsokat a sütőbe, önts alájuk kevés vizet, fedd le fóliával, és 180 fokon körülbelül 45 perc alatt süsd szép pirosra.
A csirkemell sajttal, sonkával töltve is fenséges. Főleg, ha be is panírozod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept