Sajtos-baconös Hasselback csirkemell: már a látványától megéhezel
Csak vagdosd be a csirkemellet, és töltsd meg a réseket mindenféle finomsággal! Sajtos-baconös változatban könnyen elkészíthető, és felejthetetlen fogás.

mozzarellas-hasselback-csirke
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha száraznak találod a csirkemellet, készítsd el a krumplihoz hasonlóan Hasselback módon, azaz vagdosd be, és töltsd meg! Ha bacont és mozzarellát teszel bele, egészen biztos lehetsz abban, hogy szaftos lesz a végeredmény. Ha bírod a csípőset, érdemes jalapenóval pikánsabbá tenni. 

Sajtos-baconös Hasselback csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkemellfilé
  • 20 dkg mozzarella
  • 5 szelet bacon
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • bors
  • jalapeno (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Az egész csirkemelleket középen felezd el. A tetejüket mélyen vagdosd be késsel, de arra ügyelj, hogy ne vágd át a húst. A csirkét dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a borssal és a bazsalikommal, majd kend be vele a húsokat.
A mozzarellát csöpögtesd le, vágd kisebb darabokra, a baconszeleteket is aprítsd fel. Minden mélyedésbe helyezz bacont, mozzarellát és ízlés szerint jalapenót. Told a húsokat a sütőbe, önts alájuk kevés vizet, fedd le fóliával, és 180 fokon körülbelül 45 perc alatt süsd szép pirosra.
A csirkemell sajttal, sonkával töltve is fenséges. Főleg, ha be is panírozod. 

Ezt is szeretjük