Egészben sült krumpli baconnel, sajttal töltve: tartalmas vacsora 10 perc munkával
Ropogós külső, puha belső, izgalmas töltelék: az egészben sült krumpli tökéletes vacsora.

baconos-sajtos-egeszben-sult-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A héjában sült krumpli a hideg téli esték kedvenc étele. Anno nagyanyáink sóval, vajjal vagy kacsazsírral ették. Az angolok sütve, különféle finomságokkal töltve készítik, úgy még tartalmasabb és izgalmasabb. A jacket potato pubokból indult világhódító útjára. Otthon is könnyű összedobni, sok munka nincs vele, de azzal számolj, hogy körülbelül egy órán át kell sütni. Tálaláskor tejfölt is kínálhatsz hozzá.

Sajtos-baconos egészben sült krumpli

Hozzávalók

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, villával több helyen szurkáld meg, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Az olajat keverd össze sóval és a borssal, majd dörzsöld be vele a krumplit. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül egy órán át. Ha a héja ropogós, a közepe pedig puha, kiveheted a sütőből.

 

Közben a bacont vágd csíkokra, pirítsd meg, a sajtot pedig reszeld le. A krumplikat kicsit pihentesd, majd vágd be hosszában. Szórd meg a pirított baconnel, sajttal és újhagymával, majd melegen tálald. 

A héjában sült krumpli laposan, rozmaringgal megbolondítva is isteni és egyszerűen összedobható.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük