Csirkemell sajttal töltve, baconbe tekerve: így lesz igazán omlós és szaftos
A baconbe göngyölt, sajtos csirkemell fenséges főfogás, ami minden alkalomra tökéletes.

baconos-sajtos-csirkemell
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csavarj egyet a hétvégi ebéden! A töltött, göngyölt húsokkal mindig garantált a siker. A baconnek köszönhetően a száraz csirkemell szaftosabb lesz. Ha vizet is locsolsz alá, esélye sem lesz kiszáradni. A baconös-sajtos csirkét kínálhatod a klasszikus köretekkel, de akár salátával, párolt zöldségekkel is. 

Sajtos-baconös csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. Kicsit klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A krémsajtot keverd össze a reszelt trappistával, borssal, zúzott fokhagymával.
A csirkemelleket fektesd a kiterített baconre, kanalazz mindegyikre fűszeres krémsajtot. A baconnel együtt tekerd fel, majd rakd a húst tűzálló tálba, tegyél mindegyikre kakukkfüvet, és locsolj alájuk vizet. Fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül 35 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. Amikor egy hegyes kés könnyen beleszalad, kiveheted a sütőből. 
A csirkemellet őszibarackkal is megsütheted. A csirke szaftos lesz tőle, az őszibarack pedig beleolvad a szaftba.

Ezt is szeretjük