Csirkemell sajttal töltve, baconbe tekerve: így lesz igazán omlós és szaftos
A baconbe göngyölt, sajtos csirkemell fenséges főfogás, ami minden alkalomra tökéletes.

baconos-sajtos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csavarj egyet a hétvégi ebéden! A töltött, göngyölt húsokkal mindig garantált a siker. A baconnek köszönhetően a száraz csirkemell szaftosabb lesz. Ha vizet is locsolsz alá, esélye sem lesz kiszáradni. A baconös-sajtos csirkét kínálhatod a klasszikus köretekkel, de akár salátával, párolt zöldségekkel is. 

Sajtos-baconös csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. Kicsit klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A krémsajtot keverd össze a reszelt trappistával, borssal, zúzott fokhagymával.
A csirkemelleket fektesd a kiterített baconre, kanalazz mindegyikre fűszeres krémsajtot. A baconnel együtt tekerd fel, majd rakd a húst tűzálló tálba, tegyél mindegyikre kakukkfüvet, és locsolj alájuk vizet. Fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül 35 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. Amikor egy hegyes kés könnyen beleszalad, kiveheted a sütőből. 
A csirkemellet őszibarackkal is megsütheted. A csirke szaftos lesz tőle, az őszibarack pedig beleolvad a szaftba.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük