Csirkemell sajttal töltve, baconbe tekerve: így lesz igazán omlós és szaftos
A baconbe göngyölt, sajtos csirkemell fenséges főfogás, ami minden alkalomra tökéletes.
Csavarj egyet a hétvégi ebéden! A töltött, göngyölt húsokkal mindig garantált a siker. A baconnek köszönhetően a száraz csirkemell szaftosabb lesz. Ha vizet is locsolsz alá, esélye sem lesz kiszáradni. A baconös-sajtos csirkét kínálhatod a klasszikus köretekkel, de akár salátával, párolt zöldségekkel is.
Sajtos-baconös csirkemell
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg trappista sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ág kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. Kicsit klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A krémsajtot keverd össze a reszelt trappistával, borssal, zúzott fokhagymával.
A csirkemelleket fektesd a kiterített baconre, kanalazz mindegyikre fűszeres krémsajtot. A baconnel együtt tekerd fel, majd rakd a húst tűzálló tálba, tegyél mindegyikre kakukkfüvet, és locsolj alájuk vizet. Fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül 35 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. Amikor egy hegyes kés könnyen beleszalad, kiveheted a sütőből.
A csirkemellet őszibarackkal is megsütheted. A csirke szaftos lesz tőle, az őszibarack pedig beleolvad a szaftba.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept