Krémes sajtmártásban sült csirkecombok póréhagymával sütve: cheddar sajttal a legfinomabb
A dús krémmel sütött húsok kedvelőinek kötelező kipróbálni ezt a póréhagymával sütött, cheddar sajtmártásos csirkecombot.
![Sajtmártásos csirkecombok póréhagymával receptje](https://kep.index.hu/1/0/4157/41577/415772/41577271_abfdf3cda004cdce60c4264990bc6e47_wm.jpg)
Talán te is találkoztál már a boltok polcain a sajtmártásalapporokkal. Ilyesmit nagyon kevés pluszmunkával természetes összetevőkből magad is készíthetsz, ami nemcsak egészségesebb, hanem sokkal finomabb is lesz. Ehhez a recepthez cheddar sajtot ajánlunk, de ha azt nem szereted, bármilyen mást is reszelhetsz hozzá.
Sajtmártásos csirkecombok póréhagymával
Hozzávalók
- 25 dkg cheddar sajt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 3 egész csirkecomb
- 2 ág friss kakukkfű
- 2 szál póréhagyma
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Sózd, borsozd, forgasd meg olívaolajban, és tedd őket a hűtőbe egy órát pihenni. A póréhagymát mosd meg, és vágd nagyobb darabokba.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat egy kisebb serpenyőben vagy lábosban olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, kézi habverővel keverd el, hogy ne legyen csomós, majd öntsd fel a tejjel, szórd meg sóval, borssal és szerecsendióval, és forrástól számítva főzd egy percig. Ekkor szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd tovább, amíg elolvad.
A csirkecombokat és a póréhagymát oszd el egy tepsiben. Öntsd a tetejükre a sajtmártást, dobj melléjük friss kakukkfüvet, és alufóliával letakarva süsd egy órát, amíg omlósra puhulnak.
Ha szereted a póréhagymát, akár sűrű, laktató levest is főzhetsz, amelyben a zöld szárak dominálnak.
Még több recept