Krémes sajtmártásban sült csirkecombok póréhagymával sütve: cheddar sajttal a legfinomabb

A dús krémmel sütött húsok kedvelőinek kötelező kipróbálni ezt a póréhagymával sütött, cheddar sajtmártásos csirkecombot.

csirke sajtmartas
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán te is találkoztál már a boltok polcain a sajtmártásalapporokkal. Ilyesmit nagyon kevés pluszmunkával természetes összetevőkből magad is készíthetsz, ami nemcsak egészségesebb, hanem sokkal finomabb is lesz. Ehhez a recepthez cheddar sajtot ajánlunk, de ha azt nem szereted, bármilyen mást is reszelhetsz hozzá.

Sajtmártásos csirkecombok póréhagymával

Hozzávalók

  • 25 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 egész csirkecomb
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Sózd, borsozd, forgasd meg olívaolajban, és tedd őket a hűtőbe egy órát pihenni. A póréhagymát mosd meg, és vágd nagyobb darabokba. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat egy kisebb serpenyőben vagy lábosban olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, kézi habverővel keverd el, hogy ne legyen csomós, majd öntsd fel a tejjel, szórd meg sóval, borssal és szerecsendióval, és forrástól számítva főzd egy percig. Ekkor szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd tovább, amíg elolvad.

A csirkecombokat és a póréhagymát oszd el egy tepsiben. Öntsd a tetejükre a sajtmártást, dobj melléjük friss kakukkfüvet, és alufóliával letakarva süsd egy órát, amíg omlósra puhulnak.
 

Ha szereted a póréhagymát, akár sűrű, laktató levest is főzhetsz, amelyben a zöld szárak dominálnak.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük