Krémes sajtmártásban sült csirkecombok póréhagymával sütve: cheddar sajttal a legfinomabb
A dús krémmel sütött húsok kedvelőinek kötelező kipróbálni ezt a póréhagymával sütött, cheddar sajtmártásos csirkecombot.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Talán te is találkoztál már a boltok polcain a sajtmártásalapporokkal. Ilyesmit nagyon kevés pluszmunkával természetes összetevőkből magad is készíthetsz, ami nemcsak egészségesebb, hanem sokkal finomabb is lesz. Ehhez a recepthez cheddar sajtot ajánlunk, de ha azt nem szereted, bármilyen mást is reszelhetsz hozzá.
Sajtmártásos csirkecombok póréhagymával
Hozzávalók
- 25 dkg cheddar sajt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 3 egész csirkecomb
- 2 ág friss kakukkfű
- 2 szál póréhagyma
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Sózd, borsozd, forgasd meg olívaolajban, és tedd őket a hűtőbe egy órát pihenni. A póréhagymát mosd meg, és vágd nagyobb darabokba.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat egy kisebb serpenyőben vagy lábosban olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, kézi habverővel keverd el, hogy ne legyen csomós, majd öntsd fel a tejjel, szórd meg sóval, borssal és szerecsendióval, és forrástól számítva főzd egy percig. Ekkor szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd tovább, amíg elolvad.
A csirkecombokat és a póréhagymát oszd el egy tepsiben. Öntsd a tetejükre a sajtmártást, dobj melléjük friss kakukkfüvet, és alufóliával letakarva süsd egy órát, amíg omlósra puhulnak.
Ha szereted a póréhagymát, akár sűrű, laktató levest is főzhetsz, amelyben a zöld szárak dominálnak.
Még több recept