Kényeztető forró sajtkrémleves
Kínáld úgy a sajtkrémlevest, ahogy a vendéglőkben szokták, cipóban. Még finomabb és laktatóbb lesz.
Ha éppen fogyózol, a trappista helyett készítheted sovány sajtból is. A húsleves helyett pedig a leveskocka is megteszi. A gőzölgő sajtkrémleves cipóban tálalva még gusztusosabb. Díszítheted petrezselyemmel, brokkolival, kenyérkockával vagy pirított baconnel. Gyáfrás Zsuzsi receptje jól jön hideg őszi-téli napokon.
Sajtrémleves cipóban
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg reszelt trappista sajt
- 4 cipó
- 1,5 l húsleves
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- kevés olaj
Elkészítés:
A cipók tetejét vágd le, a belsejüket óvatosan szedd ki. Ne kapard ki teljesen, különben átázik a speciális tányér. A hagymákat pucold meg, vágd apró kockákra. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a fokhagymát is. Húzd félre a tűzről, és mehet hozzá a pirospaprika, valamint a kenyér bele. Keverd össze, és tedd vissza a tűzre, majd egy kicsit pirítsd meg a kenyeret is. Öntsd fel 1/2 liter levessel, és főzd 15-20 percig. Közben kevergesd meg, mert könnyen leég.
Ezt követően botmixerrel pürésítsd szép simára. Öntsd hozzá a maradék húslevest, tedd bele a sajtot, majd kevergetve várd meg, amíg elolvad. Utána mehet a levesbe a főzőtejszín, jól keverd el, fűszerezd ízlés szerint, és főzd még tíz percig, hogy az ízek összeérjenek. Ha kész, várj egy kicsit, hogy hűljön a leves, majd szedd cipóba. Díszítve tálald.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept