Kényeztető forró sajtkrémleves
Cipóban az igazi
Kínáld úgy a sajtkrémlevest, ahogy a vendéglőkben szokták, cipóban. Még finomabb és laktatóbb lesz.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha éppen fogyózol, a trappista helyett készítheted sovány sajtból is. A húsleves helyett pedig a leveskocka is megteszi. A gőzölgő sajtkrémleves cipóban tálalva még gusztusosabb. Díszítheted petrezselyemmel, brokkolival, kenyérkockával vagy pirított baconnel. Gyáfrás Zsuzsi receptje jól jön hideg őszi-téli napokon.

Sajtrémleves cipóban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 cipó
  • 1,5 l húsleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cipók tetejét vágd le, a belsejüket óvatosan szedd ki. Ne kapard ki teljesen, különben átázik a speciális tányér. A hagymákat pucold meg, vágd apró kockákra. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a fokhagymát is. Húzd félre a tűzről, és mehet hozzá a pirospaprika, valamint a kenyér bele. Keverd össze, és tedd vissza a tűzre, majd egy kicsit pirítsd meg a kenyeret is. Öntsd fel 1/2 liter levessel, és főzd 15-20 percig. Közben kevergesd meg, mert könnyen leég.

Ezt követően botmixerrel pürésítsd szép simára. Öntsd hozzá a maradék húslevest, tedd bele a sajtot, majd kevergetve várd meg, amíg elolvad. Utána mehet a levesbe a főzőtejszín, jól keverd el, fűszerezd ízlés szerint, és főzd még tíz percig, hogy az ízek összeérjenek. Ha kész, várj egy kicsit, hogy hűljön a leves, majd szedd cipóba. Díszítve tálald.

Ezt is szeretjük