Pácolt sajt finom, fűszeres olajban: salátába, szendvicsre is isteni
A házi pácolású, fűszeres sajt feldobja a szendvicsedet, a salátákat, a sülteket, és húsvétra is jól jön majd!

A fűszeres olajban érlelt, isteni sajtot tálalhatod előételként, de főételek kísérőjeként is. Hihetetlen egyszerű összedobni, az íze viszont felejthetetlen. Készítheted csak fetából, tehetsz hozzá mozzarellát vagy bármilyen lágy, félkemény sajtot is. A fűszerezést érdemes időnként variálni. A siker egyik záloga a jó minőségű olívaolaj.
Sajt fűszeres olajban
Hozzávalók
- 25 dkg feta sajt
- 1 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál bors
- 1 mokkáskanál citromlé
- kakaukkfű
- bazsalikom
- chili (elhagyható)
Elkészítés:
A sajtokat vágd kisebb, körülbelül egycentis kockákra, majd rakd üvegbe. Tedd hozzá a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, és öntsd fel a citrommal vagy lime-mal elkevert olívaolajjal. Fontos, hogy a lé mindent teljesen ellepjen. Amennyiben bírod a csípőset, chilit is rakhatsz az üvegbe.
Rázd össze, fedd le, majd tedd a hűtőbe. Érdemes felbontás előtt legalább három-négy napig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az édes céklát is feldobhatod sós fetával, ez az ízkombináció egyszerűen fantasztikus.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció