Pácolt sajt finom, fűszeres olajban: salátába, szendvicsre is isteni

A házi pácolású, fűszeres sajt feldobja a szendvicsedet, a salátákat, a sülteket, és húsvétra is jól jön majd!

fuszeres-sajtok
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres olajban érlelt, isteni sajtot tálalhatod előételként, de főételek kísérőjeként is. Hihetetlen egyszerű összedobni, az íze viszont felejthetetlen. Készítheted csak fetából, tehetsz hozzá mozzarellát vagy bármilyen lágy, félkemény sajtot is. A fűszerezést érdemes időnként variálni. A siker egyik záloga a jó minőségű olívaolaj.

Sajt fűszeres olajban

Hozzávalók

  • 25 dkg feta sajt
  • 1 ág rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál bors
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • kakaukkfű
  • bazsalikom
  • chili (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A sajtokat vágd kisebb, körülbelül egycentis kockákra, majd rakd üvegbe. Tedd hozzá a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, és öntsd fel a citrommal vagy lime-mal elkevert olívaolajjal. Fontos, hogy a lé mindent teljesen ellepjen. Amennyiben bírod a csípőset, chilit is rakhatsz az üvegbe. 
Rázd össze, fedd le, majd tedd a hűtőbe. Érdemes felbontás előtt legalább három-négy napig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 
Az édes céklát is feldobhatod sós fetával, ez az ízkombináció egyszerűen fantasztikus. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük