Pácolt sajt finom, fűszeres olajban: salátába, szendvicsre is isteni
A házi pácolású, fűszeres sajt feldobja a szendvicsedet, a salátákat, a sülteket, és húsvétra is jól jön majd!


- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- Diana angyalarcú unokahúga nem kis feladatot kapott: a 30 éves Kitty Spencer a Dolce & Gabbanát képviseli »
- A bőrhatású nadrág és a bakancs 50 felett sem tilos: a vagány stylist megmutatja, hogy lehet nőies »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
A fűszeres olajban érlelt, isteni sajtot tálalhatod előételként, de főételek kísérőjeként is. Hihetetlen egyszerű összedobni, az íze viszont felejthetetlen. Készítheted csak fetából, tehetsz hozzá mozzarellát vagy bármilyen lágy, félkemény sajtot is. A fűszerezést érdemes időnként variálni. A siker egyik záloga a jó minőségű olívaolaj.
Sajt fűszeres olajban
Hozzávalók:
- 25 dkg feta sajt
- 1 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál bors
- 1 mokkáskanál citromlé
- kakaukkfű
- bazsalikom
- chili (elhagyható)
Elkészítés:
A sajtokat vágd kisebb, körülbelül egycentis kockákra, majd rakd üvegbe. Tedd hozzá a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, és öntsd fel a citrommal vagy lime-mal elkevert olívaolajjal. Fontos, hogy a lé mindent teljesen ellepjen. Amennyiben bírod a csípőset, chilit is rakhatsz az üvegbe.
Rázd össze, fedd le, majd tedd a hűtőbe. Érdemes felbontás előtt legalább három-négy napig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az édes céklát is feldobhatod sós fetával, ez az ízkombináció egyszerűen fantasztikus.
Még több recept