Rozmaringos báránycomb krumpliágyon

A bárányt vagy imádják, vagy meg sem bírják enni. Ha az előbbi táborba tartozol, mindenképpen próbáld ki receptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A báránycomb elkészítése eléggé embert próbáló feladat, mert azon túl, hogy tisztításához némi konyhai előélet szükséges, sütésénél kellőképpen figyelni kell az ideális hőmérséklet és sütési idő eltalálására. Ugyanis, ha sokáig sütöd, a hús hamar kiszáradhat.

Viszont rendkívül ízletes fogás, így megéri próbálkozni, mert garantáltan mindenkinek tetszeni fog. Próbáld ki receptünket a hétvégi nagy családi ebédnél!

Rozmaringos báránycomb krumpliágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg báránycomb
  • 10 krumpli
  • 4 dl húsleves
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl olaj
  • rozmaringágak
  • bors

A sütés előtti napon a báránycomb hártyáját és a faggyút szedd le, majd dörzsöld be sóval, borssal. Az olajba keverd bele a felaprított petrezselymet és az áttört fokhagymát. A húst tedd egy zacskóba, öntsd rá a pácot, rázd össze, és éjszakára tedd hűtőbe.

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és szórd egy olajjal megkent tepsi aljába. A húsba szúrj bele kisebb rozmaringágakat, és fektesd a krumpliágyra. Locsold meg a páccal, egy keveset tegyél félre belőle, és fedd le a tepsi tetejét alufóliával.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Melegítsd elő 160 fokra a sütőt, tedd be a tepsit, és körülbelül másfél órát süsd a húst. Ezután vedd le a fóliát, és még fél órát pirítsd. A maradék páclével locsolgasd meg időnként.

Ezt is szeretjük