Rozmaringos báránycomb krumpliágyon
A bárányt vagy imádják, vagy meg sem bírják enni. Ha az előbbi táborba tartozol, mindenképpen próbáld ki receptünket!
A báránycomb elkészítése eléggé embert próbáló feladat, mert azon túl, hogy tisztításához némi konyhai előélet szükséges, sütésénél kellőképpen figyelni kell az ideális hőmérséklet és sütési idő eltalálására. Ugyanis, ha sokáig sütöd, a hús hamar kiszáradhat.
Viszont rendkívül ízletes fogás, így megéri próbálkozni, mert garantáltan mindenkinek tetszeni fog. Próbáld ki receptünket a hétvégi nagy családi ebédnél!
Rozmaringos báránycomb krumpliágyon
Hozzávalók:
- 1 kg báránycomb
- 10 krumpli
- 4 dl húsleves
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl olaj
- rozmaringágak
- só
- bors
A sütés előtti napon a báránycomb hártyáját és a faggyút szedd le, majd dörzsöld be sóval, borssal. Az olajba keverd bele a felaprított petrezselymet és az áttört fokhagymát. A húst tedd egy zacskóba, öntsd rá a pácot, rázd össze, és éjszakára tedd hűtőbe.
A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és szórd egy olajjal megkent tepsi aljába. A húsba szúrj bele kisebb rozmaringágakat, és fektesd a krumpliágyra. Locsold meg a páccal, egy keveset tegyél félre belőle, és fedd le a tepsi tetejét alufóliával.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Melegítsd elő 160 fokra a sütőt, tedd be a tepsit, és körülbelül másfél órát süsd a húst. Ezután vedd le a fóliát, és még fél órát pirítsd. A maradék páclével locsolgasd meg időnként.
OLVASD EL EZT IS!
- hús
- húsételek
Gyors tepsishús-receptek hétvégére
- bor
- pácolt hús
Sörben és borban pácolt húsok
- magyaros
- húsételek