Puha és omlós rozmaringos szűzérmék: fél óra alatt az asztalon lehetnek
A szaftos és omlós rozmaringos szűzérmékkel alig van munka, miközben akár ünnepi alkalmakon is megállják a helyüket.

rozmaringos szuzermek
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rozmaringos szűzérmék remekül mutatnak egy vendégség alkalmával vagy akár a hétvégi ebédlőasztalon. Először tedd őket mustáros pácba, amely jól átjárja a belsejüket, és ezután süsd ki őket a serpenyőben. A sütési időnek nem kell hosszúnak lennie, ki ne száradjanak.

Rozmaringos szűzérmék

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 sertés szűzpecsenye
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét szabadítsd meg a hártyáitól, és vágd másfél-két ujjnyi vastag szeletekre. Sózd és borsozd be az így kapott érmék mindkét oldalát. Egy kisebb tálban keverd el az olívaolajat a mustárral, a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal, kend meg a szeleteket ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben fél órát.

A pácolási idő leteltével egy serpenyőben hevíts fel kevés zsírt, fektess bele három-négy szelet húst, és oldalanként három-három perc alatt süsd meg őket. Egyszerre ne tegyél többet a serpenyőbe, inkább süsd őket több körben. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre, és tálalásig alufóliával letakarva tartsd melegen a szűzérméket.

Ha különleges köretet szeretnél mellé, próbáld ki a mézes sült céklát!

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük