Puha és omlós rozmaringos szűzérmék: fél óra alatt az asztalon lehetnek
A szaftos és omlós rozmaringos szűzérmékkel alig van munka, miközben akár ünnepi alkalmakon is megállják a helyüket.
A rozmaringos szűzérmék remekül mutatnak egy vendégség alkalmával vagy akár a hétvégi ebédlőasztalon. Először tedd őket mustáros pácba, amely jól átjárja a belsejüket, és ezután süsd ki őket a serpenyőben. A sütési időnek nem kell hosszúnak lennie, ki ne száradjanak.
Rozmaringos szűzérmék
Hozzávalók 4 személyre
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 sertés szűzpecsenye
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál mustár
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét szabadítsd meg a hártyáitól, és vágd másfél-két ujjnyi vastag szeletekre. Sózd és borsozd be az így kapott érmék mindkét oldalát. Egy kisebb tálban keverd el az olívaolajat a mustárral, a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal, kend meg a szeleteket ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben fél órát.
A pácolási idő leteltével egy serpenyőben hevíts fel kevés zsírt, fektess bele három-négy szelet húst, és oldalanként három-három perc alatt süsd meg őket. Egyszerre ne tegyél többet a serpenyőbe, inkább süsd őket több körben. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre, és tálalásig alufóliával letakarva tartsd melegen a szűzérméket.
Ha különleges köretet szeretnél mellé, próbáld ki a mézes sült céklát!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept