Sűrű rozmaringos répakrémleves: jól átmelegít a hűvös estéken

A rozmaringos répakrémleves egyszerűen készül, és ellenállhatatlanul finom. Külön jót tesz neki egy kevés reszelt gyömbér.

Rozmaringos répakrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rozmaringos répakrémlevest készítheted friss vagy szárított fűszerekből. Nagyon jól megy hozzá a gyömbér. Ha a répát kifőzés előtt olajon jól átpirítod, még jobban kihozza az ízét. Tálaláskor meglocsolhatod egy kevés szőlőmagolajjal, de ha nincs, anélkül is finom lesz.

Rozmaringos répakrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg sárgarépa
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 szál friss rozmaring (vagy 1 teáskanál őrölt rozmaring)
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér (vagy 1 teáskanál őrölt gyömbér)
  • bors
  • olívaolaj
  • szőlőmagolaj a tálaláshoz (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a répát hámozd meg, és vágd karikákra, a krumplit kockákra. A gyömbért reszeld le, a rozmaringot tépkedd le a száráról. Ha a hagyma már puha, tedd rá a répát és a gyömbért, pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, add hozzá a rozmaringot és a krumplit, és 20-25 perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd turmixgépben vagy botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Tálaláskor az adagok tetejét meglocsolhatod szőlőmagolajjal.

Melengető karfiolkrémleves sajttal dúsítva – Pirítóssal kínálva laktató ebéd

Hűvösebb napokon kanalazz olyan melengető és tápláló zöldségkrémlevest, amely az éhségedet is elűzi.

Elolvasom
Ezt is szeretjük