Paradicsommal sült, rozmaringos pillangócsirke: omlós, szaftos és szép fényes lesz a hús
Egy egyszerű, trükkös módszerrel különlegessé, még étvágygerjesztőbbé teheted a klasszikus egészben sült csirkét!
A sült csirke fenséges főfogás bármilyen alkalomra. Próbáld ki lapítva is! A pillangócsirke a szokásosnál sokkal gyorsabban, kevesebb mint egy óra alatt megsül, finom szaftos, a bőre pedig ropogós lesz. A kivágott csontos részt ne dobd ki, jól jön húslevesbe, de alaplének is tökéletes. Dobj a hús mellé a sütőbe paradicsomot is!
Rozmaringos pillangócsirke
Hozzávalók
- 1.5 kg egész csirke
- 20 dkg koktélparadicsom
- 3 ág rozmaring
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Az egész csirkét mosd meg, és törölgesd szárazra. Tedd egy vágódeszkára a mellével lefelé. Egy konyhai ollóval vagy éles késsel vágd ki a gerincét. Fordítsd meg a csirkét, majd a mellhús közepén lévő szegycsontot egy határozott mozdulattal roppantsd meg. Így a csirke kiterül. Dörzsöld be sóval, majd az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst.
Rakd a csirkét egy zsiradékkal kikent tepsibe, tegyél mellé koktélparadicsomot, rozmaringot, önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 45 percig. Akkor jó, ha a bőre ropogós, a hús pedig puha. Mielőtt felszeleteled, pihentesd legalább 10 percig.
A sóágyon sült csirke is fenséges. Olyan lesz, mintha kemencében készülne az omlós hús.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció