Rozmaringos, narancsos sült libacomb: belül omlós és szaftos, kívül ropogós
Egyél libát Márton-napon, hogy ne éhezz egész évben! Sütve, zöldfűszerekkel fejedelmi ebéd lehet.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Márton-napra készíts libát valamilyen módon! A sült combbal nem foghatsz mellé. Ilyenkor ráadásul mindent meg kell enni a tányérról. A libasült önmagában is isteni, ám a zöldfűszerek még jobban feldobják, akárcsak a narancs. Nem kell a hús alá zsír, mert sok kisül belőle. Kínálj a vacsora mellé újbort is.
Rozmaringos, narancsos sült libacomb
Hozzávalók:
- 4 db libacomb
- 2 db narancs
- 1 ág rozmaring
- 1 ág petrezselyem
- 1 ág kakukkfű
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A libacombokat nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg, tehát a szőröket távolítsd el. Alaposan mosd meg, majd törölgesd le róluk a nedvességet. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, és tedd be egy nagyobb méretű, tűzálló edénybe. Az egyik narancs levét öntsd a combokra. A másikat felszeletelve a zöldfűszerekkel és a fokhagymával együtt rakd a húsok mellé.
Told előmelegített sütőbe, és 120-140 fokon süsd két és fél órát. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. A kisült libazsírt ne öntsd ki, kend inkább a kenyérre.
A libacomb mellé dinsztelt káposztát is készíthetsz. Ha nincs még jól bevált recepted, ezzel biztosra mehetsz!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept