Rozmaringos, narancsos sült libacomb: belül omlós és szaftos, kívül ropogós
Egyél libát Márton-napon, hogy ne éhezz egész évben! Sütve, zöldfűszerekkel fejedelmi ebéd lehet.

rozmaringos-narancsos-libacomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Márton-napra készíts libát valamilyen módon! A sült combbal nem foghatsz mellé. Ilyenkor ráadásul mindent meg kell enni a tányérról. A libasült önmagában is isteni, ám a zöldfűszerek még jobban feldobják, akárcsak a narancs. Nem kell a hús alá zsír, mert sok kisül belőle. Kínálj a vacsora mellé újbort is. 

Rozmaringos, narancsos sült libacomb

Hozzávalók:

  • 4 db libacomb
  • 2 db narancs
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág petrezselyem
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A libacombokat nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg, tehát a szőröket távolítsd el. Alaposan mosd meg, majd törölgesd le róluk a nedvességet. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, és tedd be egy nagyobb méretű, tűzálló edénybe. Az egyik narancs levét öntsd a combokra. A másikat felszeletelve a zöldfűszerekkel és a fokhagymával együtt rakd a húsok mellé. 


Told előmelegített sütőbe, és 120-140 fokon süsd két és fél órát. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. A kisült libazsírt ne öntsd ki, kend inkább a kenyérre. 
A libacomb mellé dinsztelt káposztát is készíthetsz. Ha nincs még jól bevált recepted, ezzel biztosra mehetsz!

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük