Rozmaringos, narancsos sült libacomb: belül omlós és szaftos, kívül ropogós
Egyél libát Márton-napon, hogy ne éhezz egész évben! Sütve, zöldfűszerekkel fejedelmi ebéd lehet.
Márton-napra készíts libát valamilyen módon! A sült combbal nem foghatsz mellé. Ilyenkor ráadásul mindent meg kell enni a tányérról. A libasült önmagában is isteni, ám a zöldfűszerek még jobban feldobják, akárcsak a narancs. Nem kell a hús alá zsír, mert sok kisül belőle. Kínálj a vacsora mellé újbort is.
Rozmaringos, narancsos sült libacomb
Hozzávalók
- 4 db libacomb
- 2 db narancs
- 1 ág rozmaring
- 1 ág petrezselyem
- 1 ág kakukkfű
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A libacombokat nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg, tehát a szőröket távolítsd el. Alaposan mosd meg, majd törölgesd le róluk a nedvességet. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, és tedd be egy nagyobb méretű, tűzálló edénybe. Az egyik narancs levét öntsd a combokra. A másikat felszeletelve a zöldfűszerekkel és a fokhagymával együtt rakd a húsok mellé.
Told előmelegített sütőbe, és 120-140 fokon süsd két és fél órát. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. A kisült libazsírt ne öntsd ki, kend inkább a kenyérre.
A libacomb mellé dinsztelt káposztát is készíthetsz. Ha nincs még jól bevált recepted, ezzel biztosra mehetsz!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció